AcasăPoliticaOrban vine cu explicații în Parlament, după raportul nimicitor al Curții de...

Orban vine cu explicații în Parlament, după raportul nimicitor al Curții de Conturi

În doar câteva ore, șeful Guvernului urmează să ajungă în fața celor două Camere ale Parlamentului, convocate în sesiune extraordinară comună, pentru ca Ludovic Orban să poată prezenta un raport pe teme esențiale în contextul actualei crize provocate de noul coronavirus.

Prezența premierului în Parlament vine la doar o zi după ce s-a aflat despre raportul Curții de Conturi, referitor la achizițiile făcute în perioada în care România era în stare de urgență. Citiți și: Se sparge buba: Jaf ca-n codru în perioada stării de urgență

Sunt așteptate lămuriri nu doar cu privire la măsurile luate de Guvern pentru limitarea răspândirii COVID-19, ci și referitor la pregătirile care se fac pentru începerea școlii, pe 14 septembrie, dar și pentru organizarea alegerilor locale. În această ultimă privință e tot mai clar faptul că la Palatul Victoria se pune accent pe pregătirea scrutinului programat pentru 27 septembrie, dovadă faptul că premierul a cerut, în ședință de Guvern, să fie pregătite regulile pentru campanie – DETALII AICI, ulterior făcând referire la desfășurarea scrutinului, în condiții de pandemie – DETALII AICI.

Scrisoare de la vârful Legislativului

”Orban trebuie să prezinte țării un plan detaliat pentru gestionarea pandemiei, începerea școlii și organizarea alegerilor”, transmitea, la finele lunii trecute, Marcel Ciolacu. De altfel, atât președintele Camerei Deputaților și, totodată, liderul principalei formațiuni de opoziție, cât și social-democratul Robert Cazanciuc, cel care asigură conducerea Senatului, au semnat o scrisoare pe care au adresat-o premierului, cerându-i să se prezinte în fața aleșilor neamului.

”Orban că trebuie să vină în Parlament să ne arate cum poate stăpâni pandemia. Altfel, Guvernul PNL riscă alegerile, școala și întreaga economie!”, sublinia, la acel moment, Ciolacu, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook.

263 afisari

5 COMENTARII

  1. A bagat ” Guvernul meu ” mana in borcanul cu miere de buget ! Tatucu e pe silentios acum, nu, s-a facut ruda cu MUCLES. Intre voi PNL-ISITI si aia de dinainte nu-I nici o diferenta, doar ca nea Sica le cam bea.

  2. In conformitate cu art.163 alin.5 si 6 din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților specifice Curții de Conturi, precum și valorificarea actelor rezultate din aceste activități din 29.05.2014, Curtea de Conturi a Romanie are obligatia sa execute , ” sesizarea organelor de urmărire penală și informarea entității controlate în legătură cu această sesizare, în situația în care s-a constatat existența unor fapte pentru care există indicii că au fost săvârșite cu încălcarea legii penale, care au determinat sau nu producerea de prejudicii; 6. suspendarea din funcție a persoanelor acuzate de săvârșirea de fapte cauzatoare de prejudicii importante sau a unor abateri grave cu caracter financiar, constatate în urma controalelor efectuate, până la soluționarea definitivă a cauzelor în care sunt implicate;”
    Chemarea lui Orban in Parlamnet pentru explicatii este o alta manevra de ascumndere a gravelor fapte infractionale constatate de Curtea deConturi a Romaniie .

  3. La atat se reduce constatarile infractionalela PNL/Orban/Catu
    de catre Curtii de Conturi a Romaniei ?La discutii tovarasesti in Parlamnet ? Tov. Ciolacu si complicitatea la musamalzarea infractorilor se pedepseste de lege. In conf. cu art.163 alin.5 si 6 din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților specifice Curții de Conturi, precum și valorificarea actelor rezultate din aceste activități din 29.05.2014, Curtea de Conturi a Romanie are obligatia la ” sesizarea organelor de urmărire penală și informarea entității controlate în legătură cu această sesizare, în situația în care s-a constatat existența unor fapte pentru care există indicii că au fost săvârșite cu încălcarea legii penale, care au determinat sau nu producerea de prejudicii; si la ” suspendarea din funcție a persoanelor acuzate de săvârșirea de fapte cauzatoare de prejudicii importante sau a unor abateri grave cu caracter financiar, constatate în urma controalelor efectuate, până la soluționarea definitivă a cauzelor în care sunt implicate ”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger