AcasăPoliticaOrban, Tătaru și Arafat au încurcat-o. Li se cere un miliard

Orban, Tătaru și Arafat au încurcat-o. Li se cere un miliard

Românii, păcăliți să-și cheltuie banii de trioul Orban, Arafat și Tătaru

Reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc îi vor acționa în instanță pe Orban, Tătaru și Arafat pentru despăgubiri de un miliard de lei. Suma reprezintă valoarea vacanțelor plătite de români după 15 iunie, care vor fi anulate după anunțul celor trei referitor la interzicerea deschiderii restaurantelor.

Anunțul făcut de cei trei gestionari ai pandemiei, Ludovic Orban, Nelu Tătaru și Raed Arafat, prin care prelungesc interdicția deschiderii restaurantelor și după 15 iunie, i-a enervat peste măsură pe membrii Federației Patronatelor din Turismul Românesc. Aceștia au decis să îi dea în judecată pe Orban, Tătaru și Arafat, pe persoană fizică, pentru a le cere despăgubiri de un miliard pentru vacanțele plătite deja de români. ”Nu înțelegem ce se urmărește, că dacă am înțelege, am putea lua măsuri. Îi vom chema pe Orban, Tătaru și Arafat în instanță pe persoană fizică și le vom cere despăgubiri pentru vacanțele deja plătite de cei peste 500.000 de români. Sperăm ca aceștia să răspundă în fața judecătorilor și să spună de ce distrug economia românească. Au susținut cumpărarea de bilete de vacanță în România și acum nu permit activitățile în turismul românesc. Cel mai deranjant a fost faptul că am aflat de la televizor că nu se deschid restaurante, deși în discuțiile pe care le-am avut cu autoritățile au promis că vor deschide măcar restaurantele din hoteluri. În toate țările din jurul nostru s-au deschis restaurantele, pentru că fac parte integrantă din serviciul de turism. Nu poți să-i ții pe terase, nici nu ai locuri și poate să și plouă. În restaurantele hotelurilor turiștii sunt în siguranță, pentru că noi deja aveam triaj observațional la intrarea oamenilor în hotel, sunt înregistrați, se poate face o anchetă epidemiologică, avem toate datele lor, sunt foarte ușor de urmărit și nu intră alții din afara hotelului. E mai sigur în hypermarket? Sunt peste 500.000 de oameni care au plătit deja concediile, în sistem early booking. Autoritățile au tot făcut apel la români să-și facă vacanțele în țară și acum au luat decizia asta. Adică merg oamenii să se cazeze și de mâncat mănâncă la iarbă verde sau își comandă pizza să mănânce în cameră? Nu înțelegem de ce nu se consultă și cu noi? Am avut discuții cu ei, am stat liniștiți și acum aflăm din presă că au schimbat deciziile”, ne-a declarat Dragoș Radu, prim-vicepreședinte executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Banii pe bilete nu se pot da înapoi

Reprezentanții FPTR spun că nu au de unde să dea înapoi banii plătiți de români pentru vacanțele în țară după 15 iunie, pentru că au fost cheltuiți pe salarii și investiții. ” Noi am condus cum se conduce noaptea o mașină fără lumini, când nu vezi linia de pe mijlocul drumului. Toate celelalte țări au anunțat un calendar de redeschidere a turismului, cu condiția să nu existe derapaje. Și nu au fost derapaje, cazurile de Covid sunt în continuă scădere. Și atunci care este explicația? Vă dați seama ce înseamnă anunțul că nu putem deschide restaurantele? Toți cei care și-au cumpărat bilete de concediu, încurajați de autorități, care au spus că suntem pe un trend bun, își vor anula vacanțele. Iar noi nu le putem da banii înapoi, pentru că banii i-am investit în hoteluri să le punem la punct, am angajat oameni, i-am chemat din șomaj. Dacă știam că nu se deschid restaurantele, lăsam oamenii în șomaj, pe seama statului, să aibă grijă statul de ei. Noi acum nu-i mai putem trimite în șomaj, ci îi vom da afară. Din cauza asta scade numărul persoanelor aflate în șomaj tehnic și crește numărul celor fără muncă și vom ajunge la un milion de români fără muncă, pentru că asta vrea statul”, ne-a mai precizat prim-vicepreședintele executiv al FPTR, Dragoș Radu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
5.904 afisari

7 COMENTARII

  1. BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO! Asa si trebuieeeeeeeeeee actionati in justitie ! la beci cu oligofreni si masoniiiiiiiiiiiiiiiii!

  2. Nea Sica, ce-ti mai place beutura, te ajuta sa vorbesti fluent romana, nu-i asa ? Cum ramane cu cercetarea in Romania ? Meriti cel putin o medalie : Doctor Honoris Bachus Primus Ministrus Distrus , in grad de mare consumator !

  3. Ne-au distrus acești trei crai de la răsărit ,Orbán, Tătaru și Arafat, care au băgat in fsliment România și trebuie in mod obligatoriu sa fie dați in judecata pentru ca și-au depășit fisa postului.!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger