AcasăPoliticaOrban taie elanul critic al useriștilor la adresa PNL și le dă...

Orban taie elanul critic al useriștilor la adresa PNL și le dă și un sfat: ”Consumă prea multă energie” – VIDEO

Nu vede un scandal cu USR-ul. Sfat pentru mai tinerii useriști

Aflat în Giurgiu, premierul Ludovic Orban, liderul partidului Național Liberal, i-a îndemnat pe reprezentanții USR-ului, care s-au grăbit să critice PNL-ul, în privința votului pentru șefia Consiliului Legislativ, să nu uite că adevăratul adversar al celor două formațiuni politice este, în fapt, PSD-ul.

După colaborarea de la locale, subiectul recentului vot dat în Parlament a generat comentarii aprige în rândul formațiunii conduse de către Dan Barna, inclusiv la adresa liberalilor. Nemulțumirea a fost generată de faptul că social-democratul Florin Iordache a ajuns în fruntea Consiliului Legislativ, depășindu-l la numărul de voturi pe Augustin Zegrean, candidatul susținut de PNL și USR.

Întrebat despre acest lucru, Ludovic Orban a lăsat să se înțeleagă faptul că între cele două partide ”nu este niciun scandal”. ”Atât noi cât şi USR am atacat alegerea lui Florin Iordache. Scandalul în sine este că o majoritate controlată de PSD şi de aliaţi a putut să ia o astfel de decizie ineptă de a pune în fruntea Consiliului Legislativ un personaj atât de rău-famat şi de dubios precum Florin Iordache. Ăsta este lucrul cel mai grav care s-a întâmplat în Parlament. În rest, nu vreau să răspund unor – să spun – comentarii care mi se par deplasate”, a susținut Ludovic Orban.

Sfat pentru useriști

Încercând să mai detensioneze atmosfera, liderul PNL a adus în discuție rezultatele colaborării politice dintre USR și PNL la scrutinul din septembrie, inclusiv alegerea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei. ”Consumă prea multă energie. Adversarul nostru este PSD, cu toate relele pe care le aduce pentru România. Obiectivul nostru este să câştigăm alegerile, să învingem PSD şi să scoatem PSD de la butoane. (…) Cred că am demonstrat că putem colabora, am câştigat împreună alegerile pentru Bucureşti, am câştigat împreună, de exemplu, la Vrancea (…). Îi sfătuiesc pe mai tinerii mei colegi să consume mai puţină energie în inventarea de conflicte cu PNL, să se concentreze pe bătălia cu PSD și pe transmiterea mesajului către cetățeni”, a completat Orban.

Mesajul transmis de Barna

După aflarea rezultatului votului din Parlament, Dan Barna a transmis pe pagina sa de Facebook un mesaj critic la adresa șefului grupului deputaților liberali. ”USR a propus PNL boicotarea ședinței pentru a bloca numirea lui Florin Iordache președinte al Consiliului Legislativ, dar liderul deputaților PNL Florin Roman a respins propunerea și s-a lăudat că partidul său va avea 113 parlamentari la vot ca să îl voteze pe Augustin Zegrean. Au venit doar 36. Dintre care 8 foști traseiști PSD-ALDE: Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Damian Florea, Ioan Balint, Remus Borza (deputați), Gioancă Eugen, Marius Nicoară, Ioan Talpoș (senatori). Din cei 36, 16 au votat cu Florin Iordache”, a menționat liderul USR.

De altfel, pe pagina oficială de Facebook a formațiunii politice s-a precizat – cât să nu fie dubii – faptul că ”toți parlamentarii USR l-au votat pe Augustin Zegrean la șefia Consiliului Legislativ”. Și următoarea concluzie: ”Ce vedem de ieri încoace este o minciună rostogolită de vechea clasă politică. Adevărul e că PNL nu și-a votat propriul candidat”.

 

 

 

 

author avatar
Cristina Stefan
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger