AcasăPoliticaOrban și Predoiu, băgați în ședință de Iohannis! Ce mai pun la...

Orban și Predoiu, băgați în ședință de Iohannis! Ce mai pun la cale Cotrocenii?

Orban și Predoiu, convocați de Iohannis la Cotroceni înaintea unui anunț important (sursa foto: presidency.ro)

În aproximativ trei ore, premierul și ministrul Justiției urmează să ajungă la Cotroceni.

Ludovic Orban și Cătalin Predoiu au fost chemați la sediul Președinției pentru a discuta cu Klaus Iohannis în cadrul unei întrevederi programate pentru ora 13.

După această întâlnire, Predoiu este așteptat să anunțe modificările propuse la legile Justiţiei – cea privind statutul judecătorilor şi procurorilor, cea privind organizarea judiciară şi, respectiv, cea privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Din câte a anunțat Ministerul Justiției, oficialul guvernamental urmează să iasă în fața presei miercuri la ora 19.

Ce spunea Iohannis luna trecută despre legile Justiției

În cursul lunii precedente, pe 26 august mai exact, Klaus Iohannis arătase cu degetul, în cadrul unei conferințe de presă, în direcția PSD-ului, pe acest subiect. „Legile justiției au fost ciuntite de PSD, PSD care a încercat să pună mâna pe justiție, să politizeze justiția și s-o controleze. Nu le-a ieșit, nu le-a ieșit fiindcă românii au ieșit la referendum și au spus „stop”. Dar legile încă nu au fost corectate și în acest sens am avut solicitarea spre Guvern și am discutat aceste chestiuni inclusiv cu Ministrul Justiției să se apuce de niște proiecte prin care se repară legile justiției care au fost aduse într-o formă parțial total nepotrivită de către majoritatea pesedistă”, fusese auzit spunând președintele.

Șeful statului a vorbit atunci și despre ce se așteaptă să se întâmple în această toamnă la acest capitol. „Am mari speranțe, deci repet, am mari speranțe că în această toamnă deja vom avea proiectele care vin să repare legile justiției și care să redea și demnitate și posibilitate judecătorilor, procurorilor să facă ordine și în aceste dosare care sunt restante”, susținea, la acel moment, Klaus Iohannis.

214 afisari

2 COMENTARII

  1. Dictatura nu-i terminata inca, ne intoarcem pe vremea lui Petrov, cand nu puteai spune nimic ca te lua de acasa SRI-ul, ca pe vremea lui Ceausescu, ne intoarcem de unde am plecat ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger