AcasăPoliticaOrban şi Dragu i-au dat peste nas lui Moşteanu, care ceruse convocare...

Orban şi Dragu i-au dat peste nas lui Moşteanu, care ceruse convocare plenului pentru dezbaterea moţiunii

mosteanu ionutOrban şi Dragu i-au dat peste nas lui Moşteanu, care ceruse convocare plenului pentru dezbaterea moţiunii

Ionuţ Moşteanu a anunțat că a făcut o solicitare către preşedinţii celor două camere ale Parlamentului pentru convocarea unui plen reunit pentru dezbaterea moţiunii de cenzură, dar „între timp s-a întâmplat ceva şi lucrurile nu mai merg cu aceeaşi viteză”.

Astăzi nu vom avea un plen reunit pentru dezbaterea moţiunii. Cei care doresc acest lucru suntem noi şi cei de la AUR. Dar PNL şi PSD sunt bloc în spatele lui Florin Cîţu”, a spus Moşteanu.

Liderul deputaților USR PUS, respins şe şefii Parlamentului

Liderul deputaților USR PUS, Ionuț Moșteanu, a declarat că astăzi nu va fi întrunit plenul pentru dezbaterea moțiunii de cenzură.

Anca Dragu a făcut o scrisoare către preşedintele Camerei Deputaţilor pentru convocarea plenului reunit, Orban e plecat şi a desemnat atribuţiile unui coleg, vicepreşedinte PNL.

Astăzi nu vom avea un plen reunit pentru dezbaterea moţiunii. Cei care doresc acest lucru suntem noi şi cei de la AUR. PNL şi PSD sunt bloc în spatele lui Florin Cîţu”, a afirmat Moşteanu.

Propunerea lui Ionuţ Moşteanu (USR PLUS) de a include pe ordinea de zi calendarul moţiunii nu a trecut. Atunci, George Simion (AUR) a cerut convocarea unei şedinţe comune pentru dezbaterea şi votul moţiunii marţi, de la ora 16.00.

CCR va judeca legitimitatea moţiunii

CCR va judeca faptele și faptele sunt foarte clare, din punctul nostru de vedere. Parlamentarii unei minorități nu pot fi împiedicați să depună o moțiune. O moțiune de cenzură nu poate fi golită de conținut, nu poate fi blocată de puterea politică.

Exact ăsta este scopul moțiunii de cenzură, să se verifice din când în când dacă un guvern mai are susținere parlamentară sau nu. Atât de simplu, merge la vot, cine vrea să susțină guvernul în picioare, nu votează, cine vrea să-l dea jos, votează”, a declarat Ionuț Moșteanu într-o declarație de presă.

 

author avatar
Andrei Ștefan
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger