AcasăPoliticaOrban se retrage din „gașcă” și își face propriul partid

Orban se retrage din „gașcă” și își face propriul partid

Ludovic OrbanOrban se retrage din „gașcă” și își face propriul partid

Se rupe PNL! Pierderea președinției PNL și demiterea Guvernului Cîțu prin moțiune de cenzură reprezintă picătura care a umplut paharul. Ludovic Orban este pregătit să iasă din PNL și să își facă propriul partid.

Fostul lider liberal a început deja demersurile în acest sens, potrivit unor surse politice. I se vor alătura 50 de parlamentari, între care și cei care l-au susținut la Congres, conform Realitatea PLUS. Noul partid se va numi Forța Liberală.

„Mă simt din ce în ce mai străin de deciziile luate care nu au legătură cu interesul guvernamental al României. Când voi lua decizii, le voi anunța public”, a spus Ludovic Orban, marți.

Orban își dă demisia din PNL și din funcția de președinte al Camerei Deputaților

Ludovic Orban a declarat că tot ce s-a întâmplat la Congres l-a „marcat profund” şi că se gândeşte dacă mai are ce să caute „în această gaşcă”. El a precizat că nu a discutat, deocamdată, cu parlamentarii care îl susţin despre o eventuală demisie în bloc din partid.

Fostul lider al PNL Ludovic Orban a anunțat că miercuri își depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Reamintim că Orban a anunțat că demisioneză încă din 25 septembrie, când a pierdut șefia PNL, și și-a depus demisia la sediul partidului, spunând că îi dă termen 15 zile lui Florin Cîțu pentru a-i depune demisia la Camera Deputaților.

„Voi demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților mâine la ora 12.00”, a anunțat marți Ludovic Orban.

Demersul lui Orban, un succes

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, consideră că un posibil demers al lui Ludovic Orban de a înfiinţa o nouă formaţiune politică, ar putea avea succes.

„PNL-ul are tradiţia despărţirilor şi aripilor, încă din 90. PNL – AT, PNL 93, au mai multe experimente care au reuşit. Eu aş putea să spun, văzând şi atitudinea parlamentarilor care-mi sunt colegi şi chiar a unor lideri importanţi din Transilvania, aş spune că în acest moment Orban ar avea o şansă dacă ar reuşi să facă un fel de partid care să nu fie neapărat, să se lupte cu PNL-ul, aşa cum se încearcă la noi. Deci să încerce o altă cale liberalistă, pentru că Cîţu a reuşit să dilueze oarecum – chiar dacă mă aşteptam la un libertarian ca el să lucreze un pic ideologic, să meargă pe această variantă – a făcut numai chestii care au vrut să fie pragmatice. Deci ar putea să facă asta, mai ales că lumea percepe, şi în lumea liberală se percepe că i s-a produs o mare nedreptate, pentru că i s-a luat scaunul înainte de congres. Are un statut de victimă. Şi pierzându-şi încrederea Cîţu, care la început poate că a fost o speranţă – a reuşit să urce la încredere până spre 30%, acum a coborât sub 10% – dar cumva el a câştigat prin comparaţie”, a afirmat Vasile Dîncu duminică, la Prima TV.

author avatar
Andreea Vlad
395 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger