AcasăPoliticaOrban s-a aprins! Mesajul lui e clar: „Nu sunt de acord cu...

Orban s-a aprins! Mesajul lui e clar: „Nu sunt de acord cu traseismul politic”

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Timişoara, că nu este de acord cu traseismul politic. Șeful Executivului a cerut presei să trateze echidistant acest aspect, cu privire la toate partidele politice, nu doar la PNL, conform Agerpres.

„Nu sunt de acord cu traseismul politic. Eu sunt membru al aceluiaşi partid politic în care m-am înscris din septembrie 1990. Avem o decizie a Biroului Politic Naţional privitor la cooptarea de primari. Sunt decizii care au fost luate, acum nu mai poţi întoarce lucrurile. Dar chiar mă deranjează când văd că se arată cu degetul doar în direcţia PNL.

Vă rog să urmăriţi candidaturile tuturor formaţiunilor politice şi veţi vedea că toate acestea au luat candidaţi de la alte partide politice, nu numai PSD, ci şi altele au luat membri ai PNL cu sutele, candidând pe listele lor. Sunt împotriva traseismului politic şi sunt convins că mass-media trebuie să prezinte traseismul politic, dar în mod obiectiv, privitor la toate formaţiunile politice”, a afirmat Ludovic Orban.

Orban „nu cunoaște detalii” despre primarii PSD care au trecut la PNL

Președintele PNL Ludovic Orban susține că nu a făcut „socoteala” primarilor trecuți de la PSD la PNL și că nu a semnat pentru nicio candidatură, acestea fiind aprobate de președinții de filiale județene.

Cel mai recent caz de traseism politic este cel al deputatei de Brăila Emilia Meiroșu. Aceasta și-a anunțat înscrierea în PNL, după ce a intrat în Parlament pe listele social-democraților, apoi s-a dus în Pro România. Meiroșu și-a motivat decizia prin faptul că doreşte să îşi continue proiectele alături de „oameni care au aceleaşi idealuri”, transmite Agerpres.

Val de plecări din PSD

PSD încearcă să recupereze terenul pierdut prin moțiunea de cenzură depusă deja în Parlament, pe care o speră salvatoare. Dar amânarea ei pe motive de constituționalitate face ca partidul să piardă teren, spun analiștii politici, citat de România Europa Liberă. Deja trei parlametari PSD s-au mutat în barca liberalilor și e posibil ca pierderile să nu se oprească aici.

Aproape 100 de primari care s-au refugiat la PNL, cu o lună înainte de alegerile locale. Despre dezertările din PSD, președintele interimar al formațiunii politice Marcel Ciolacu a declarat „Cea mai rușinoasă dintre toate mi s-a părut a domnului Breaz. Îmi aduc aminte de un episod cu dânsul în biroul domnului Dragnea, cum se milogea și îl ruga frumos să fie măcar o lună ministru al Învățământului sau Culturii, pentru a mai putea fi, conform legii, încă o dată rector”.

author avatar
Andreea Vlad
209 afisari

5 COMENTARII

  1. Nu e de acord cu traseismu’ ? Pai, de ce a luat in PNL vreo suta de primari „ciumati in rosu” ? Pentru ca erau rai sau erau f.buni ?
    Iata cum Orban a „starpit” baronii rosii ! I a mutat la PNL 🙂

  2. Daca nu ai legi totul se tramsforma in anarhie.
    Cum suna urmatoarea lege.
    Nu ai voie sa treci decla stanga la dreapta la mijloc sau invers decat o data in viata politica.
    Cum suna urmatoarea lege
    Ca primar nu ai voie decat 4 mandate
    Ca senator si deputat doar 3 mandate
    Nu ai voie mai mult de 10 anin in mandate politice ca directir si directoras.
    Daca ai avut o functie superioara nu poti sa ai una inferioara. Ex. din presedinte senator din senator sa fii deputat sau din deputat sa fii primar.
    p. s.
    Atunci infingeai in inima politica un far calauzitor.
    Eu cred ca daca un presedinte se poate exprima politic in 10 ani si restul de politicieni o pot face in 15-20 de ani. Apoi pot fi facuti seniori de partiun soi de pensie supliment.

  3. MARTALOGU SEF, UN ALCOOLIST,
    DESCHIDEM TERASELE, SI INCHIDEM SCOLILE, CA AVEM O ROMANIE EDUCATA,
    HIC, EU CU CINE VOTEZ

  4. Nu e de acord, dar ii ia cu toptanul. Ce „politica” mai face si sica mandolina; ii racoleaza in ciuma galbena pe aia pe care ii critica. Curat, murdar, conae Fanica! Halal politichie! Sau sa intelegem ca racolatii nu erau buni in PSD, dar vor fi geniali in PNL.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger