AcasăPoliticaOrban, reevaluat în contextul nemulțumirilor la adresa lui Cîțu. Bulai: Poate că...

Orban, reevaluat în contextul nemulțumirilor la adresa lui Cîțu. Bulai: Poate că noi am greșit în decembrie, când am spus fără Ludovic

Orban, reevaluat în contextul nemulțumirilor la adresa lui Cîțu. Bulai: Poate că noi am greșit în decembrie, când am spus fără Ludovic (sursa foto: facebook)

Pe fondul nemulțumirilor provocate la nivelul USR PLUS de recenta revocare a lui Vlad Voiculescu de la șefia Ministerului Sănătății, deputatul Iulian Bulai a adus în discuție nu doar faptul că actualul premier nu se mai bucură de încrederea miniștrilor din cadrul Alianței, ci și că s-a ajuns la concluzia că fostul șef al Guvernului, Ludovic Orban, e un om cu o experiență politică uriașă.

”L-am cunoscut mult mai bine pe Ludovic Orban în ultimele patru luni și îți dai seama de faptul că poate că noi am greșit în decembrie, când am spus fără Ludovic. Domnul Orban este un om cu o experiență politică uriașă.

Mai este un fenomen pe care l-am remarcat: există sincope în actul guvernării, atunci când puterea executivă nu este deținută de către aceeași persoană care deține puterea politică în cadrul partidului cel mai mare din coaliția de guvernare care dă premierul”, a declarat Bulai, vineri, la RFI.

Orban și stabilitatea

Deputatul USR a continuat să îl pună într-o lumină favorabilă pe Ludovic Orban, văzut drept un personaj politic care ar putea aduce mai multă stabilitate guvernării. ”De asta, problema pe care o discutăm nu este despre Vlad și despre USR, este despre conflictul intern din PNL și campania internă care se desfășoară în lumina Congresului PNL din toamnă. De aceea, noi credem că este important să avem o strategie de stabilitate și de ce nu, să vină un alt premier de la PNL, acceptat de tot partidul și de ce nu, chiar și premierul Orban care, în opinia noastră sau în opinia mea, să nu zic a întregului partid, ar oferi mult mai multă stabilitate guvernării, pentru că nu ar mai exista aceste sincope de putere”, a susținut Bulai.

Totodată, parlamentarul care deține și funcția de vicepreședinte al USR a exclus varianta unei ieșiri de la guvernare. ”Decizia este unanimă în rândul miniștrilor USR PLUS cu privire la lipsa de încredere față de premierul Cîțu, dar nu există opțiunea de a ieși de la guvernare, pur și simplu, am primit acest mandat, mergem înainte, facem reforme, rezolvăm această criză și guvernăm țara”, a conchis Iulian Bulai.

De altfel, întrebat joi, după ședința de Guvern, în contextul declarațiilor venite de la USR PLUS privind retragerea susținerii pentru actualul premier, ”dacă va fi o cale de păstrare a coaliției în termeni buni” varianta ca Ludovic Orban să fie prim-ministru, Florin Cîțu a răspuns scurt: ”Eu văd coaliția funcționează. Astăzi am avut o ședință de guvern importantă, cu toți membrii Guvernului, am aprobat acte normative importante pentru toți românii”.

148 afisari

1 COMENTARIU

  1. ba , bula! finalul cu pt toti romanii tu esti un fals ma , ca macar unu catu nu e printre ei !!!!!!!!!! du te in pustiu si fati munca ta de statuie muta si lasa ne ca ne am saturat de agenti trimisi pt binele altora asa pe fata cum te afisezi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger