AcasăPoliticaOrban, răspuns categoric înainte ca moțiunea anti-Cîțu să fie supusă la vot:...

Orban, răspuns categoric înainte ca moțiunea anti-Cîțu să fie supusă la vot: ”Ar fi tupeu maxim” – VIDEO

(sursa foto: Ludovic Orban/Facebook)

Cu o zi rămasă până la dezbaterea și supunerea la vot a moțiunii de cenzură pe care au depus-o social-democrații la adresa Guvernului Cîțu, atenția pe scena politică se îndreaptă asupra acestui demers menit să îl facă plecat pe Florin Cîțu de la Palatul Victoria. Se fac tot soiul de calcule și de estimări.

”Eu nu cred că va exista vreun parlamentar al Partidului Național Liberal care să voteze moțiunea de cenzură a PSD”, a declarat Ludovic Orban, luni, aflat la Parlament.

Pe de altă parte, fostul lider PNL și totodată predecesorul lui Cîțu în fotoliul de președinte al principalei formațiuni aflate la guvernare a mai făcut o afirmație interesantă. ”Asta ar fi tupeu maxim să vii cu Florin Cîțu…”, a susținut Orban, întrebat despre un eventual interimat prelungit sau despre eventualitatea ca președintele să vină din nou cu varianta Cîțu premier – în cazul în care moțiunea trece de votul Parlamentului.

Orban, săgeți la Cîțu: ”Dacă va pica…”

Când presa a vrut să afle mai multe detalii, întrebând, concret, ”tupeu din partea cui?”, Orban a punctat: ”Din partea celor care ar urma să ia o astfel de decizie. (…) Conform statutului PNL, nominalizarea candidatului de premier este făcută de Consiliul Naţional al partidului”.

”Păi preşedintele desemnează candidatul care este propus de partidul care îşi propune formarea unei majorităţi parlamentare”, a mai subliniat Ludovic Orban.

Pe de altă parte, fostul lider PNL l-a săgetat pe Cîțu, arătându-l cu degetul în privința crizei politice de la nivelul Coaliției.

”Criza politică este provocată de deciziile intempestive, neanunţate, fără consultarea partidului, luate de Florin Cîţu, şi dacă va pica va pica din cauza lui şi din cauza greşelilor politice grave pe care le-a făcut ca premier”, a susținut Orban.

247 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger