AcasăPolitica”Orban pustiește economia”. Firea ia PNL-ul la întrebări pe tema bugetului

”Orban pustiește economia”. Firea ia PNL-ul la întrebări pe tema bugetului

”Orban pustiește economia”. Firea ia PNL-ul la întrebări pe tema bugetului |(foto: Facebook)

Convingerea social-democraților este că liberalii ar vrea să majoreze taxa pe valoarea adăugată (TVA-ul), drept urmare cer să afle ce anume conține proiectul de buget pe anul viitor.

În acest sens, social-democrata care a condus, până de curând, Primăria Capitalei a transmis un mesaj liberalilor. ”În ultima lună de guvernare, Orban pustiește economia și îi sărăcește pe oameni. Face calcule cu cât să majoreze TVA-ul, nu dacă. Majorarea TVA îi afectează direct pe românii cu venituri mici si medii. Refuzul PNL de a prezenta Bugetul confirmă cu certitudine ceea ce am aflat de la oameni care lucrează în guvern. Si care au văzut ce vor să facă”, susține Gabriela Firea, luni, într-un mesaj transmis via Facebook.

Fostul primar al Bucureștilor, care candidează, la parlamentarele din decembrie, pentru un loc de senator, are cinci întrebări pentru liberali. Iată-le:

”o Dacă nu au nimic de ascuns față de români, de ce nu publică proiectul de buget?
o De ce nu pun bugetul în transparență decizională așa cum prevede legea?
o Ce au de ascuns?
o De ce le e frică să vină cu bugetul înainte de alegeri?
o Ce nu trebuie să afle alegătorii despre intențiile PNL pentru anul viitor?”

Acuză liberalii de minciună

Mai mult, Firea îi acuză pe liberali că nu le spun oamenilor adevărul cu privire la intențiile lor reale. ”Ei zic declarativ, înainte de alegeri, că nu vor majora taxele. Nu îi doare gura să mai mintă încă o dată, la fel cum au mințit când spuneau că vor respecta legea cu majorările de pensii, că vor dubla alocațiile de la 1 august, după ce tot ei le-au amânat, că nu se vor atinge de banii prevăzuți pentru majorările de salarii pentru profesori.
Au fost numai minciuni, de sus, până jos. Nu putem merge pe încredere cu acest guvern. Oamenii nu mai au încredere. Să vină cu cifrele, pentru că nu pot minți cu cifrele. Nu îi vom lăsa să secretizeze bugetul înainte de alegeri”, mai susține fostul edil al Capitalei.

Social-democrații au transmis și zilele trecute un mesaj pe aceeași temă. ”Înainte de alegeri, PNL e disperat să promită că nu mărește TVA anul viitor. Oare câte promisiuni – făcute și încălcate imediat de Orban, Turcan sau Cîțu – cred ei că mai înghit românii?”, se nota, în 27 octombrie, pe pagina oficială de Facebook a PSD-ului.

author avatar
Cristina Stefan
117 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger