AcasăPoliticaOrban, ordin pentru Anisie și Tătaru, în ședinta de Guvern de dinaintea...

Orban, ordin pentru Anisie și Tătaru, în ședinta de Guvern de dinaintea moțiunii. Ce pun la cale liberalii! – VIDEO

În cadrul reuniunii Cabinetului pe care îl conduce, începută cu doar câteva ore înainte ca Parlamentul să dezbată moțiunea îndreptată asupra Executivului pe care îl conduce, Ludovic Orban le-a trasat un ordin cât se poate de clar celor doi miniștri care au responsabilități în stabilirea regulilor ce vizează începerea viitorului an școlar.

Concret, premierul vrea ca Monica Anisie, șefa de la Educație, și Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, să se pună cât mai repede de acord în privința formei finale a ordinului comun privind reluarea cursurilor – știut fiind faptul că anul școlar 2020-2021 este programat să înceapă pe 14 septembrie. Adică în aproximativ două săptămâni.

„Să existe o predictibilitate”

Domnul ministru Tătaru şi cu doamna ministru Anisie, solicitarea mea e ca în cursul zilei de astăzi să ajungeţi la o formă aproape definitivă a ordinului comun privind reluarea şcolii, începerea anului şcolar, şi cel târziu mâine dimineaţă să avem o şedinţă împreună cu doamna vicepremier Turcan, astfel încât să putem publica mâine ordinul. (…) Și dacă aveţi anumite diferenţe de abordare pe anumite teme, împreună cu doamna vicepremier şi cu dumneavoastră vom lua decizia astfel încât marţi să fie publicată, astfel încât să existe o predictibilitate, să putem pune în mişcare întreg mecanismul de pregătire a şcolilor în bune condiţii”, a fost auzit spunând premierul Orban, la începutul ședinței de Guvern de luni.

De altfel, unul dintre aspectele aduse în discuție de către Marcel Ciolacu, liderul PSD – formațiunea inițiatoare a moțiunii de cenzură -, vizează chestiunea reluării cursurilor, în contextul problemelor generate de noul coronavirus. „Cea mai mare provocare a românilor este deschiderea şcolilor şi vedem că nici în acest moment, nimeni nu ştie (…) cum se va desfăşura acest eveniment. Nu sunt măşti, nu sunt teste făcute la profesori, (…) la personalul auxiliar. Părinţii sunt speriaţi ce se întâmplă”, declarase, recent, Ciolacu într-o intervenție la Antena3.

199 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger