AcasăPoliticaOrban, mesaj pentru urechile lui Cîțu: ”Nu sunt de acord cu nicio...

Orban, mesaj pentru urechile lui Cîțu: ”Nu sunt de acord cu nicio altă…”

Orban, mesaj pentru urechile lui Cîțu: ”Nu sunt de acord cu nicio altă...”

După ce s-a arătat nemulțumit – nu doar o dată – față de decizia privind revocarea lui Alexandru Nazare din fruntea Ministerului Finanțelor, actualul lider al PNL-ului a lăsat să se înțeleagă că nu vrea să mai audă de vreo schimbare la nivelul actualei echipe guvernamentale.

Un mesaj categoric, așadar, menit să ajungă la urechile premierului Cîțu, contracandidatul lui Ludovic Orban în lupta pentru șefia PNL-ului, ce se va tranșa la congresul din această toamnă.

Nu sunt de acord cu nicio altă remaniere, vă spun din capul locului. Noi, de altfel, am modificat, am suplimentat acordul de coaliţie, în care am stabilit că trebuie să existe un obiectiv, nimeni nu contestă prevederile constituţionale şi atributul constituţional al premierului.

Pe de altă parte, suntem într-o coaliţie şi este necesară o discuţie şi o evaluare obiectivă a activităţii miniştrilor”, a declarat Orban, joi, 29 iulie.

Orban: Forurile statutare ale PNL sunt cele care decid politica Guvernului

În urmă cu mai bine de o săptămână, aflat la Conferința de alegeri a Organizației PNL Prahova, actualul număr 1 în cadrul Partidului Național Liberal mai transmisese un semnal în această privință.

”Vreau să ştiţi că decizia de revocare a domnului ministru s-a luat împotriva voinţei mele şi fără nicio consultare a Partidului Naţional Liberal. Şi aici v-o spun limpede: nu Guvernul dă ordine la partid, ci forurile statutare ale Partidului Naţional Liberal sunt cele care decid politica Guvernului. Și aşa trebuie să fie!”, a susținut Orban, pe un ton apăsat.

De altfel, Ludovic Orban ceruse celor aflați în sală să îl aplaude pe Nazare, fostul ministru al Finanțelor, pe care l-a lăudat fățiș.”Nu filiala PNL a pierdut poziţia de ministru al Finanţelor, Partidul Naţional Liberal, în ansamblul său, şi chiar şi România a pierdut un ministru al Finanţelor care şi-a făcut datoria şi care a girat funcţia de ministru al Finanţelor cu competenţă, cu profesionalism şi cu rezultate evidente”, a susținut Orban, pe 20 iulie, în fața liberalilor prahoveni.

Decizia privind schimbarea lui Nazare din Guvern a fost anunțată săptămânile trecute de către premierul Cîțu, cel care și asigură interimatul la Finanțe, pe o durată de 45 de zile.

author avatar
Cristina Stefan
372 afisari

2 COMENTARII

  1. Sica, las-o jos ca macane, Cutu e noul far care nu duce nicaieri in PNL, te – a sfidat ca un adevarat liberal care este tovarasul Cutu, fakut om mare de mata

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger