AcasăPoliticaOrban le-a făcut o promisiune curajoasă minerilor. Turcan a luat şi ea...

Orban le-a făcut o promisiune curajoasă minerilor. Turcan a luat şi ea o decizie majoră după întâlnirea cu liderii greviştilor

aluca-Turcan-si-Ludovic-OrbanOrban le-a făcut o promisiune curajoasă minerilor. Turcan a luat şi ea o decizie majoră după întâlnirea cu liferii greviştilor

Imediat ce va fi adoptată Hotărârea de Guvern privind normele de aplicare a ordonanței de urgență, salariile minerilor vor fi acordate, a spus președintele PNL, Ludovic Orban, care felicită Executivul pentru găsirea unei soluții temporare.

O delegație a sindicatelor minerilor a fost primită de Virgil Popescu și Florin Cîțu. În urma discuțiilor, Guvernul deja a adoptat o modificare a OUG pentru a permite plata pe o perioadă de trei luni a salariilor din Fondul de Garantare.

Practic, s-a permis să se utilizeze bani din acest fond și pentru plata salariilor pentru companii aflate în insolvență. Tocmai să se poată plăti salarii”, a spus președintele PNL, Ludovic Orban

Noi am găsit această soluție temporară pentru plata salariilor minerilor – și felicit Guvernul pentru că s-a mișcat foarte repede, dar, în perspectivă, trebuie să găsim o soluție care să stea în picioare – o companie cu active viabile și care să aibă capacitatea de a fi profitabilă, de a putea rămâne pe piață.

Guvernul a fost extrem de atent, a negociat cu sindicatele, deja a fost adoptată OUG, se află în pregătire normele de aplicare a ordonanței. Imediat ce va fi adoptată Hotărârea de Guvern, salariile vor fi acordate”, a precizat Ludovic Orban.

Raluca Turcan: „Pe 25 și 26 februarie minerii își vor încasa banii”

Ministrul Muncii, RalucaTurcan, a declarat luni, după o întâlnire cu liderii minerilor care protestează deja de câteva zile, că a fost identificat „un set de măsuri care pot să conducă la ieșirea din impas”.

Ea a precizat că se vor aloca bani în trei tranșe pentru achitarea drepturilor salariale restante.

Vom aloca bani în trei tranșe pentru drepturile salariale restante, după cum urmează: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajații care intră la pensie și, de asemenea, pentru asigurarea transportului spre și de la locul de muncă, precum și tichetele de masă.

Am agreat ca aceste plăți în trei tranșe să aibă marele avantaj ca în zilele de 25 și 26 minerii să poată să încaseze drepturile salariale restante și o parte din beneficiile restante, cum sunt tichetele de masă și banii de transport, și un alt mare avantaj al acestei soluții este că toată compania capătă un răgaz de trei luni prin care să se reorganizeze și să prezinte un plan de dezvoltare care să asigure funcționarea pe termen lung”, a spus ministrul Muncii.

author avatar
Andrei Ștefan
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger