AcasăPoliticaOrban, încrezător în negocierile pe care le-a făcut cu parlamentarii: „Moțiunea de...

Orban, încrezător în negocierile pe care le-a făcut cu parlamentarii: „Moțiunea de cenzură este consumată”

Orban, încrezător în negocierile pe care le-a făcut cu parlamentarii: „Moțiunea de cenzură este consumată”Orban, încrezător în negocierile pe care le-a făcut cu parlamentarii: „Moțiunea de cenzură este consumată”

Premierul Ludovic Orban a declarat că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, inițiată de PSD, nu are nicio șansă. Declarațiile acestuia vin în contextul în care ședința plenului reunit a fost suspendată timp de o oră din cauza lipsei de cvorum.

„Moțiunea a fost depusă într-o sesiune extraordinară și votată în altă sesiune extraordinară. Din punctul meu de vedere, moțiunea este consumată. Trebuie să așteptăm decizia CCR pentru că atunci se va decide ce va urma. Mâine începe sesiunea ordinară, asta este o altă năzdrăvănie a PSD, să întrăm cu moțiunea în a treia sesiune”, a declarat prim-ministrul.

Premierul, încrezător: „Moțiunea este consumată”

De asemenea, Ludovic Orban a negat o posibilă înțelegere cu PSD – „Ce înțelegere să avem? Că ei vor să ne dea jos, iar noi ne facem treaba pentru România”.

Moțiunea de cenzură – „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată” – inițiată de 205 senatori și deputați trebuia să fie dezbătută și supusă votului în cadrul ședinței comune a celor doua Camere, cu începere de la ora 14.  PSD-ul, Pro România și ALDE au anunțat că vor vota moțiunea, nu și USR-ul. Useriștii nu vor participa la vot, din câte a anunțat liderul formațiunii.

Încrezător că moțiunea va trece, liderul PSD, Marcel Ciolacu, declara, în seara de dinaintea dezbaterii demersului inițiat de principalul partid de opoziție, că e de părare că „este un act de patriotism în acest moment votarea aceste moţiuni de cenzură şi plecarea acestui Guvern”.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
81 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger