AcasăPoliticaOrban îl critică fățiș pe Cîțu. ”Asta este culmea perfidiei şi chiar...

Orban îl critică fățiș pe Cîțu. ”Asta este culmea perfidiei şi chiar lipsei de bun simţ” – VIDEO

Orban îl critică fățiș pe Cîțu. ”Asta este culmea perfidiei şi chiar lipsei de bun simţ” - VIDEO

Pe măsură ce se apropie tot mai mult Congresul PNL, din 25 septembrie, par să se ascută tot mai mult săgețile, la nivel declarativ, înaintea momentului în care se va afla care dintre cei doi competitori din lupta pentru scaunul de președinte al Partidului Național Liberal va câștiga această cursă.

Ludovic Orban, politicianul aflat la momentul de față în fruntea PNL-ului, a ieșit la atac la adresa adversarului său direct din bătălia internă pentru șefia partidului, nimeni altul decât actualul premier Florin Cîțu.

A fost vorba de o replică, practic, pe care a ținut să o dea actualul lider PNL, după ce, susține Orban, a fost certat de către Cîțu pe tema legii consumatorului vulnerabil – asta înainte ca actul normativ să fie adoptat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

”Sunt de acord, creşterea preţurilor la energie nu este un fapt singular în România, se întâmplă în toată Europa. Dacă stăteam după răspunsul Guvernului, aşteptam până în 2022 să aplicăm Legea consumatorului vulnerabil. Proiectul de lege aprobat în şedinţa de Guvern prevedea ca termenul de aplicare a Legii consumatorului vulnerabil să fie 1 septembrie 2022. Noi, în Parlament, am modificat termenul şi se aplică începând din iarna asta”, a ales să menționeze Ludovic Orban, marți, aflat în fața liberalilor din Ialomița, cu ocazia prezentării Moțiunii „PNL – Forța Dreptei” în Comitetul Director Județean al PNL-ului local.

Orban: Vine premierul şi mă ceartă pe mine, preşedintele Camerei Deputaţilor

Actualul lider al formațiunii liberale s-a arătat deranjat de atitudinea lui Cîțu, pe acest subiect.

”Culmea, vine premierul şi mă ceartă pe mine, preşedintele Camerei Deputaţilor, că nu grăbim adoptarea legii şi că nu adoptăm măsurile, în condiţiile în care ei, în Guvern, au stabilit că se aplică de la 1 septembrie 2022. Asta este culmea perfidiei şi chiar lipsei de bun simţ în a susţine anumite lucruri”, a susținut Ludovic Orban.

Legea consumatorului vulnerabil, adoptată de Cameră pe 7 septembrie

Legea consumatorului vulnerabil a trecut de Camera Deputaților pe 7 septembrie. ”Prevederile acestei legi se vor aplica de la 1 noiembrie, astfel încât cei care au nevoie de acest sprijin în perioada sezonului rece, pentru încălzire, să poată beneficia de această măsură.

În funcție de veniturile persoanelor va fi acordată o compensare financiară, care să țină cont de tipul de încălzire folosit pentru fiecare gospodărie în parte”, anunțase, la acea dată, președintele PNL, via Facebook.

Ce spusese Cîțu

În urmă cu aproape două săptămâni, în ultima zi din august, mai exact, Cîțu avusese discuții cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, dar și cu reprezentanți ai ANRE, Transelectrica, OPCOM și Consiliului Concurenței.

La acel moment, Cîțu trimisese săgeți în direcția conducerii celor două Camere ale Parlamentului.

”Avem Legea Consumatorului Vulnerabil – și aici iarăşi trebuie să spunem lucrurilor pe nume: este o lege din 2012, care a tot fost împinsă și niciun guvern până la acest guvern nu a avut curajul să și-o asume. Astăzi am văzut că sunt tot fel de curajoși care apar în spațiul public, din toate partidele politice, cu soluții. Această lege este pregătită din 2012 și nu a fost până în acest moment luată în calcul. În primăvară, am adoptat această lege, venită bineînţeles de la Ministerul Muncii, a propus-o în guvern Ministerul Energiei şi am aprobat-o. Ea stă în parlament din primăvară. Toată vara am discutat despre prețurile la energie. Nimeni din Parlament, niciun președinte de Camera Deputaţilor sau Senat, niciun lider politic nu a venit să spună că face sesiune extraordinară pentru a adopta mai rapid această lege”, declarase, pe 31 august, Florin Cîțu, în cadrul întrevederii.

180 afisari

1 COMENTARIU

  1. orbane , spune adevarul despre toti ca astia sunt in solda altora ,tu lupta ca la Marasestii vei invinge!!!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger