AcasăPoliticaOrban iese la rampă cu un nou atac: „Investițiile sunt doar o...

Orban iese la rampă cu un nou atac: „Investițiile sunt doar o vorbă goală în gura PNL-iștilor care s-au predat PSD”

Ex-președintele PNL-ului nu pare să îi slăbească din ochi pe foștii colegi de partid. Mai nou, a ieșit cu un mesaj prin care îi săgetează pe liberalii conduși de către Florin Cîțu, acuzând că fac „gargară și figurație”.

De critici n-a scăpat nici actualul prim-ministru, Nicolae Ciucă. „Investițiile sunt doar o vorbă goală în gura PNL-iștilor care s-au predat PSD. Se declară nemulțumiți de nivelul acestora, de sub 7% din PIB, în bugetul de stat pentru 2022, dar n-au întreprins nimic concret pentru a corecta lucrurile.

Doar gargară și figurație, crezând că este suficient pentru a se declara susținători ai dezvoltării. Sunt pe cale să înghită pe nemestecate bugetul PSD, din care actualul premier nu cred că înțelege ceva”, susține Ludovic Orban, într-un mesaj transmis în după-amiaza zilei de miercuri, 22 decembrie, prin intermediul Facebook.

Care e planul Forței Dreptei

În tot acest context, Orban a adus în atenție ce are în plan nou-înființata formațiune în care se regăsesc mai mulți politicieni care au părăsit PNL-ul. E vorba de amendamente pregătite de Forța Dreptei, noua formațiune politică din care face parte fostul numărul 1 din PNL.

Mai precis, Orban susține că Forța Dreptei „a înregistrat o serie de amendamente care vin să ridice nivelul investițiilor prevăzute pentru 2022 la peste 7% din PIB, de la 6,7%, prin alocări făcute în puncte esențiale pentru dezvoltarea economică”.

Ludovic Orban: „Investițiile în irigații sunt capitale”

„Îi invit să le voteze, pentru că sunt angajamentele pe care PNL le-a abandonat. Este vorba de 3 miliarde pentru IMM-urile românești, care în contextul pandemiei au nevoie sprijin pentru capital de investiții, un program conform OUG 130/2020, care nu este finanțat. Pentru aceste companii este în continuare necesară susținerea, iar orice leu investit va genera creștere economică și locuri de muncă în România.

Pentru investiții locale, promise comunităților locale, o suplimentare de 2 miliarde de lei la bugetul ministerului Dezvoltării care să permită finanțarea proiectelor pentru rețele de apă, canal și gaze. În prezent, alocarea nu va satisface nici pe departe nevoia localităților de a ajunge la un nivel minimal de civilizație”, a transmis Orban în mesajul postat pe rețeaua de socializare.

Totodată, Orban a adus în discuție un subiect de interes pentru fermieri – și anume investițiile în irigații.

„Investițiile în irigații sunt capitale, nu mai pot aștepta sub niciun chip. Actuala formă a bugetului îi lasă pe fermieri de izbeliște în fața secetei, motiv pentru care cerem o suplimentare cu 1,5 miliarde de lei pentru ca Ministerul Agriculturii să demareze de urgență aceste investiții. De altfel, Guvernul este dator să susțină acest tip de investiții din fonduri naționale, de vreme ce guvernul anterior a omis irigațiile din negocierea pentru PNRR, în ciuda insistențelor ministrului Agriculturii.

Așadar, dacă parlamentarilor PNL le pasă de investiții și se iau în serios atunci când susțin acest lucru, le sugerez să voteze în plen pentru adoptarea amendamentelor Forței Dreptei”, a conchis Ludovic Orban.

Ciucă a vorbit despre alocarea pentru investiții

La începutul ședinței de guvern din 20 decembrie, în care a fost aprobat proiectul de buget pe anul viitor, premierul Ciucă anunța că „bugetul pentru 2022 răspunde atât așteptărilor imediate, cât și unei viziuni de dezvoltare și oportunităților viitoare, ce au ca scop o viața mai bună pentru cetățenii României. Elaborarea bugetului este rezultatul unui proces responsabil, care ține cont de situațiile dificile cu care se confruntă România, asemenea multor alte state.

Mă refer la criza sanitară provocată de COVID-19, șocul prețurilor la energie, respectând însă nevoia de consolidare bugetară, atât de importantă pentru creșterea sănătoasă si sustenabilă a economiei. În acest context, am reușit, prin bugetul pentru anul viitor, sa menținem o serie de pârghii care păstrează atractivitatea investitorilor pentru economia românească, dar și să pregătim investiții majore finanțate din fonduri naționale și europene”, spunea premierul.

Totodată, Ciucă a ținut să menționeze și următorul aspect: „Așa cum ne-am angajat, nu vom crește taxe și impozite, nu vom pune presiune asupra mediului de afaceri”.

„Avem pe masa ședinței de Guvern bugetul ce include cea mai mare alocare pentru investiții din ultimii 32 de ani. Fondurile însumează aproximativ 88,8 miliarde lei. Reprezintă practic dublul sumei investițiilor realizate în România în anul 2019. Valoarea acestor bani constă în beneficiile pe care le vor aduce pentru oameni proiectele realizate”, a mai anunțat premierul Ciucă, la începutul ședinței de guvern de luni.

204 afisari

10 COMENTARII

    • Nu pe tine,barbugiule,stai linistit!!! Pe foarte multi altii,care nu vor sa fie reprezentati de hoti,sau de tradatori pentru linistea hotilor,cu vrei tu!!!Nu te intereseaza,nu citi,citeste ce spune firea, grindeanu,ciolacu,ei au acum ciolanu’in maini si-l impart cum vor ei,ca intotdeauna!

      • Fă, pocnitoare #REZIST-entă, normal că un bețiv nenorocit nu mă „reprezintă”. Ăla reprezintă doar târâturile! Hoții, retardați și nenorociții de haștagi!

    • Arata-l filmat cand e matol, ai asa ceva?Dar nu o facatura ,ca ma pricep la filmari! HAI,CA DE ARUNCAT INJURII PE GURA VA PRICEPETI TOTI POSTACII MARINARULUI PETROV…CA STIM CINE A ARUNCAT CU CALOMNII DE GENUL „SICA MANDOLINA,BETIV”,ETC..

  1. Foarte bine face,de ce sa-i slabeasca din ochi,mai ales ca au tradat la ordinul elefantului de la Cotroceni electoratul si pe dansul!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger