AcasăPoliticaOrban iese la atac după revocarea lui Nazare. Trimiteri la rectificarea bugetară:...

Orban iese la atac după revocarea lui Nazare. Trimiteri la rectificarea bugetară: ”Aş vrea să sper că nu este nicio legătură între… ” – VIDEO

Orban iese la atac după revocarea lui Nazare. Trimiteri la rectificarea bugetară: ”Aş vrea să sper că nu este nicio legătură între... ” - VIDEO (foto: Facebook)

Continuă să apară ecouri după decizia premierului de a-l schimba din funcție pe ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, urmată de preluarea acestei funcții, interimar, chiar de către șeful Executivului.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a subliniat din nou, de această dată după revocarea lui Nazare de la șefia Finanțelor, că e mulțumit de activitatea miniștrilor liberali. Și a ținut să sublinieze un anumit aspect, după schimbarea lui Nazare din echipa guvernamentală condusă de Florin Cîțu. ”M-aţi mai întrebat legat de remaniere şi v-am spus că, în conformitate cu evaluare mea, ca preşedinte al PNL, dar şi cu activitatea miniştrilor, eu ca preşedinte sunt mulţumit de activitatea miniştrilor PNL şi îi susţin.

Ce m-a deranjat cel mai mult este faptul că a fost invocat acordul meu. Nu a avut nici acordul meu, nici al forurilor statutare ale PNL. De asemenea, ştiţi foarte bine că la şedinţa coaliţiei – este adevărat că am fost prezent împreună cu domnul preşedinte Barna, cu domnul preşedinte Hunor şi ceilalţi colegi din coaliţie, dar domnul prim-ministru nu a fost prezent”, a susținut Orban, joi, 8 iulie.

A lăudat activitatea ministrului Finanțelor

După ce Cîțu anunțase, odată cu decizia vizând schimbarea ministrului Nazare, că pe durata interimatului pe care îl va asigura la Finanțe se va ”asigura că toate proiectele care sunt întârziate vor fi repornite și vom corecta câteva dintre greșeli, imediat”, liderul PNL a dat de înțeles că are o cu totul altă părere despre activitatea ministrului liberal.

Eu am urmărit pentru că am capacitatea de a evalua activitatea miniştrilor noştri şi în privinţa activităţii ministrului de Finanţe chiar avem motive de mândrie, nu de remaniere. Rating- urile de ţară, menţinerea sau îmbunătăţirea rating- urilor de ţară, modul în care a gestionat situaţia bugetară. (…) În ceea ce priveşte veniturile fiscale, care sunt venituri care reflectă gradul de colectare, există o creştere de 29%.

De asemenea, au fost depăşite obiectivele de încasare la bugetul de stat. În ceea ce priveşte digitalizarea, s-au făcut paşi serioşi. La ora actuală sunt conectate la serverele ANAF peste 85.000 de case de marcat cu transmitere digitală. Aproape toţi contribuabilii importanţi au fost conectaţi la casele de marcat.

Programul e-facturare, care de fapt e programul prin care se vor digitaliza toate facturile şi care poate să permită o îmbunătăţire semnificată a colectării la bugetul de stat, în special pe TVA, de asemenea este un program care e în curs de derulare”, a susținut Orban.

Mai mult, liderul PNL a ales să menționeze că Florin Cîțu a fost cel care l-a propus pe Nazare ministru, la momentul la care s-a alcătuit actualul guvern. ”Din punctul meu de vedere nu există niciun motiv serios pentru a susţine această remaniere”, a subliniat Ludovic Orban.

Liderul PNL: Vreau să cred, deşi mi-e foarte greu, că nu există nicio legătură între faptul că Alexandru Nazare nu a apărut în poză

Interimatul pe durata a 45 de zile, asigurat de către premier, coincide cu perioada în care va fi făcută rectificarea bugetară. ”Aş vrea să sper că nu este nicio legătură între revocarea domnului Nazare şi rectificarea bugetară. De asemenea, vreau să cred, deşi mi-e foarte greu, că nu există nicio legătură între faptul că Alexandru Nazare nu a apărut în poză (cu premierul, la anunțarea candidurii la şefia PNL -n.n.) şi cu faptul că a fost demis”, a susținut Orban.

Întrebat dacă e de părere că e o răzbunare a premierului, liderul PNL a răspuns: ”Aş vrea să cred că nu e aşa, deşi mi-e foarte greu”.

335 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger