AcasăPoliticaOrban, farul călăuzitor

Orban, farul călăuzitor

De ce trebuie să stăm cu fața către Ludovic Orban? Pentru că știe cel mai bine ce trebuie să facem noi pentru ca el să rămână pe fotoliul de prim-ministru. De ce trebuie să ne uităm în gura lui chiar dacă are mască și nu se vede nimic? Pentru că de acolo țâșnesc vorbele lui de conducător. De ce trebuie să-l ascultăm? Pentru că fără el am zace în agonia neștiinței. Și mai trebuie, încă o dată, pentru că de acolo luăm lumină, ca să nu mai orbecăim pe căile social-democrației.

Ludovic Orban a devenit farul călăuzitor al românilor. El crede că este al tuturor, dar asta e doar problema lui, nu a unei națiuni din care, o bucată măricică, nu-l bagă în seamă.

Masca e obligatorie când vrea el

Poți să-l contrazici când te face praf cu elocința lui? Uite-l cât de limpede explică: „Nu putem să impunem o astfel de regulă. Ce se întâmplă într-o familie depinde de familia respectivă, nu putem impune noi astfel de reguli. Am mai auzit prostia asta, s-a făcut campanie și de către PSD că Guvernul vrea să introducă obligativitatea măștii în familie, asta e o prostie, niciodată un guvern nu poate sa impună așa ceva”. Sunt un pic dezamăgit că nu-mi pune masca pe bot când mănânc supa cu găluști, dar asta nu e de natură să mă facă să-mi pierd încrederea în el. Mă bizui, întâi de toate, pe spusele lui când declara că a discutat cu Nelu Tătaru despre „măsuri pentru a crește riscul de infectare în spitale” Nu poți să-l contrazici, nu ai cum. Viața a demonstrat că a avut dreptate.

Nu cred că nu poate impune purtarea măștii în familie. Eu mă uit în gura lui ca la farul de la Tuzla și știu cât e de dârz în hotărârile pe care le ia. Cred că n-a vrut să ne sperie prea tare acum, înainte de moțiunea de cenzură. Ne-a dresat el să stăm în case? Ne-a! A convins el țara că îi vrea binele? A! S-a văzut cum s-a luptat cu pandemia? S-a! A ieșit un mare rahat, dar televiziunile n-au vrut să arate. A pus el economia pe butuci? A pus-o. Și încă ce bine. Și atunci, de ce să nu crezi că, dacă e nevoie, n-o să purtăm măștile și-n somn? Dacă nu s-a sfiit să ne interzică mersul la ibovnice fără declarație pe propria răspundere, ce l-ar împiedica, acum, să ne oblige să purtăm masca și sub duș?

author avatar
Valentin Boeru
693 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger