AcasăPoliticaOrban face evaluarea și prezintă cele trei variante: ”Refacerea Coaliţiei, concubinajul sau...

Orban face evaluarea și prezintă cele trei variante: ”Refacerea Coaliţiei, concubinajul sau mariajul cu PSD, cu dracul adică, sau…” – VIDEO

Orban face evaluarea și prezintă cele trei variante: ”Refacerea Coaliţiei, concubinajul sau mariajul cu PSD, cu dracul adică, sau...” - VIDEO

Cu doar câteva săptămâni rămase până la Congresul PNL din 25 septembrie, în cadrul căruia speră că va fi reales în fruntea formațiunii politice, Ludovic Orban s-a aflat duminică la Iași.

”Vă pot spune cu mâna pe inimă că sunt un garant al unității Coaliției (…). Sunt un garant al refacerii Coaliției într-un timp cât mai scurt”, a fost auzit spunând Ludovic Orban, duminică, în cadrul Comitetului Director Județean al PNL Iași.

Cele trei variante prezentate de Orban

Totodată, actualul lider al Partidului Național Liberal a adus în discuție, în contextul tensiunilor de la nivelul alianței de guvernare, dar și a faptului că de la nivelul USR PLUS s-a anunțat în mai multe rânduri că îl vor plecat pe actualul premier de la Palatul Victoria, depunând și o moțiune de cenzură, cele trei variante pe care consideră că le-ar avea liberalii la momentul de față.

”Avem trei variante, nu mai mult: refacerea Coaliţiei, concubinajul sau mariajul cu PSD, cu dracul adică, sau opoziţia. Eu cred că oamenii ne-au votat să guvernăm. (…) Nu putem guverna fiind atârnaţi în cuiul PSD. Sau fiind ţinuţi la suprafaţă de vâsla cu care s-ar putea mâine să ne dea în cap vâslaşii de la PSD”, a susținut Orban, în cadrul întrunirii de la Iași.

Trimitere la USL: Am trăit oprobiul public timp de aproape zece ani pentru decizia catastrofală

Totodată, Ludovic Orban a adus în atenție reacțiile față de alianția de anii trecuți, Uniunea Social-Liberală, din care au făcut parte PSD-ul și PNL-ul.

”Am trăit oprobiul public timp de aproape zece ani pentru decizia catastrofală pe care a luat-o PNL de a face USL. Am pierdut atunci încrederea unei mari părţi din electoratul cinstit, onest de dreapta, anti-PSD pe care foarte greu am reuşit să îl recuperăm. Nu ne mai putem permite o asemenea catastrofă decizională“, a mai punctat Ludovic Orban.