AcasăPoliticaOrban, explicații în privința localităților carantinate. E nevoie sau nu de declarație...

Orban, explicații în privința localităților carantinate. E nevoie sau nu de declarație pentru a merge la vot? – VIDEO

Orban, explicații în privința localităților carantinate. E nevoie sau nu de declarație pentru a merge la vot? - VIDEO (foto: Facebook)

Premierul a explicat cum anume trebuie să procedeze persoanele care locuiesc în localitățile pentru care s-a decis carantinarea, pe fondul incidenței crescute a cazurilor de COVID.

Mai exact, a răspuns întrebării celor care aveau nelămuriri cu privire la eventuala necesitate de a se completa o declarație pe propria răspundere, în cazul în care vor să meargă, duminică, la urne, pentru a vota la alegerile parlamentare.

”Exercitarea dreptului de vot trebuie să fie neîngrădită și în zonele de carantinare. Orice cetățean, chiar dacă este într-o localitate care este temporar sub carantină, are libertatea de a se duce la secția de vot și să voteze, fără să dea declarație, e ziua votului, toată lumea știe că oamenii merg să-și exercite dreptul de vot. (…) Asta e o formalitate nenecesară pentru că este clar că omul iese din casă ca să se ducă să voteze”, a subliniat Ludovic Orban, joi seară, la Digi24.

Cine trebuie să ceară urnă mobilă

În schimb, persoanele aflate în carantină, în evidența DSP-urilor, trebuie să solicite urna mobilă, pentru a-și putea exercita opțiunea electorală, pentru că nu vor putea mege la secțiile de votare – a menționat șeful Guvernului. ”Să nu se înțeleagă că cei care sunt carantinați pot să se ducă să voteze. Cei care sunt carantinați, ca urmare a unei decizii a Direcției de Sănătate Publică, trebuie să stea la domiciliu sau în locația la care și-au stabilit carantina. Ei își vor putea exercita dreptul de vot prin urna mobilă”, a mai punctat Orban.

122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger