AcasăPoliticaOrban, du-te! Pleacă de tot din politică!

Orban, du-te! Pleacă de tot din politică!

„Având în vedere că în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile exprimate între 19.30 și 21.00, nu sunt cuprinse voturile extrem de numeroase exprimate în Diaspora și care continuă să se exprime în Diaspora, luând în considerare marja de eroare și mai ales toate evaluările pe care le-am făcut, Partidul Național Liberal consideră că este atât câștigătorul moral, cât și câștigătorul la finalizarea procesului de numărare a voturilor” Așa își încheia Ludovic Orban ziua celui mai negru coșmar din viața lui. Adică alegerile.

A doua zi după parlamentare, premierul era încă buimac, și mă exprim eufemistic. Nu înțelegea nimic din ce se întâmplă în jurul lui. Făcea alianțe pe hârtie, fără să-și dea seama că nimeni nu-l mai bagă în seamă. Acum, pe bună dreptate, cum dracului să faci alianță cu un câștigător moral? Cum să faci o coaliție cu un câștigător care, în realitate, a pierdut pe rupte? Cum să faci alianțe cu unul care urmează a fi luat pe făraș și aruncat peste gard? Cum să te asociezi la conducerea țării cu un perdant pe linie, căruia Iohannis îi ridică, fără simțul ridicolului, mingea la fileu, comparând procentele de acum patru ani cu cele de acum? Și le-a sucit de noaptea minții, încât rezulta că dreapta unită a crescut cu 50 la sută? Chiar toată România a înnebunit? A crescut cu 50 la sută și a pierdut ca pe maidan? Asta-i țara!

Dacă ar fi avut un dram de demnitate, Ludovic Orban și-ar fi depus mandatul de prim-ministru încă din seara alegerilor, când cifrele îl indicau perdant. S-ar fi retras onorabil și poate că lumea ar fi apreciat. Dar nu, premierul s-a încăpățânat. S-a încăpățânat și Klaus Iohannis,  sperând să găsească o soluție pentru a ieși la mal din oceanul de ridicol în care se scaldă de atâta vreme. Se agăța PSD de putere, cum hămăia Marele Întreținut, sau partidul lui de disperați, că le-a fost tras preșul de sub picioare de către un electorat care s-a săturat de impostură, aroganță și minciună?

Este ora 19,00 și se așteaptă ca Ludovic Orban să-și depună mandatul. Nu a fost inițiativa lui, este opera lui Klaus Iohannis, cu care a avut întâlnire la Cotroceni. Cu Orban va trebui să plece tot Guvernul. Va rezolva ceva asta? Nu, pentru că interimarul lui va aduce înapoi cel puțin jumătate. La fel de pus pe japcă, la fel de habarnist, la fel de hămesit după putere. Este ora 19,14. Gata, a plecat. Trebuia să o facă de acum aproape un an. Ar fi fost un câștig pentru toată lumea. Trebuia să plece de tot din politică. Din slugărnicie a preferat, însă, să fie aruncat peste gard, decontând neputința lui Iohannis de a conduce o țară.

author avatar
Valentin Boeru
2.482 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger