AcasăPoliticaOrban. Detergent și înălbitor

Orban. Detergent și înălbitor

Ca în reclamă. „Știi că a apărut un nou detergent de la Guvern? Orban! Detergent? Da, detergent!” Dar e și înălbitor. Acum Iohannis este mai curat, mai uscat și mai frumos mirositor.

După atacurile de ieri, Ludovic Orban a sărit să-i țină președintelui paltonul. De fapt, i l-a dat jos și l-a dus la „Nufărul”. „Nufărul” lui personal. Sărise gloata pe domnul Werner și-l umpluse de… de… Am un lapsus. Știu despre ce este vorba, dar nu-mi aduc aminte cum  îi spune. De când lumea dă cu …, cu …, cum naiba îi spune? În fine, de când l-a văzut atacat din toate părțile, Orban a simțit nevoia să intervină. ”Suntem mândri de președintele nostru. Preşedintele este garantul unităţii şi stabilității naționale”, a reacționat premierul. Ludovicule, aici ai greșit. Eu nu sunt mândru de el, mai bine ține-o pentru tine. Iar stabilitatea de care tu vorbești este doar dezbinare națională. Stați, că nu e tot. Ludovicul are un repertoriu incredibil.

„Preşedintele Iohannis este cel care salvat imaginea României ȋn lume, ȋntr-o perioadă ȋn care alţii făceau tot posibilul de a ne duce la periferia lumii civilizate” Băi, când ai dreptate, ai. Imaginea României în lume, aia salvată de stăpânul tău, înseamnă locul întâi în Europa la școlari care abandonează cursurile pe la 14 ani, locul întâi în Europa la abandon familial, locul întâi la decese până la vârsta de doi ani, locul întâi la analfabeți funcțional în rândul elevilor și tot locul întâi la excludere socială din cauza sărăciei. Io te cred cu șmecheria asta cu imaginea, da’  mai sunt 150.000 de copii care nu au acces zilnic la mâncare. Iohannis e președintele unei regiuni din Namibia sau al unei țări europene, de se confruntă cu chestia asta?

Ludovicule, mi-a plăcut când le-ai dat peste ochi detractorilor, zicând că Iohannis „a reușit să obțină o finanțare europeană fără precedent, în valoare de 80 de miliarde de euro, bani care vor fi folosiţi pentru dezvoltarea României” Te-a furat însă valul curățatului de scame în două locuri. Unu, n-a reușit nimic, a fost zero la negocieri, atât ne-au dat europenii lui și el a zis că e meritul lui. Și doi, unde sunt 50 de miliarde, că acum vorbește doar de 30 că am fi luat? Nu știu de ce tot îl albești, căci toată lumea a văzut că nu se pricepe decât la plimbatul spre casă și la weekendul prelungit. Sau era forma ta de recompensare pentru că ți-a luat apărarea după tragedia de la Piatra Neamț? Apropo, domnul Nelu e bine? Și domnul Klaus? Ne mai faceți mult bine din ăsta? Nu plecați?

author avatar
Valentin Boeru
507 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger