AcasăPoliticaOrban bate la ușa CCR în privința alegerilor - VIDEO

Orban bate la ușa CCR în privința alegerilor – VIDEO

Nici bine nu s-a aflat că Legislativul urmează să fie forul care va stabili data alegerilor parlamentare, nu Executivul, că premierul a reacționat.

Decizia de seara trecută a Parlamentului, cu privire la stabilirea datei scrutinului ce va fi organizat ca urmare a expirării actualului mandat al senatorilor și deputaților, aleși în 2016, a generat un prim punct de vedere de la vârful Guvernului.

„Nu-mi aduc aminte, în 30 de ani, ca Parlamentul să stabilească data alegerilor. Sincer vă spun. Adică parlamentarii sunt cei care sunt parlamentari în funcție. Interesul lor e să rămână cât mai mult în funcție. (…) Această decizie a Parlamentului este rezultatul deciziei Curții Constituționale, care a zis că poate să stabilească data alegerilor și Parlamentul și Guvernul. Pronunțarea a fost legată de alegerile locale, acum pe alegerile parlamentare este o situație un pic diferită”, a declarat Orban.

Mai mult, premierul Ludovic Orban anunță că se are în vedere o analiză privind o eventuală sesizare la CCR. „După părerea mea, se află într-un evident conflict de interese. (…) Analizăm cu constituționaliștii noștri temeiul de atacare la Curte (Curtea Constituțională -n.n.)”, a anunțat, marți, Ludovic Orban.

Proiectul de lege adoptat de deputați, în calitate de reprezentanți ai Camerei decizionale, prevede că ”data alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor ce vor fi organizate ca urmare a expirării mandatului Parlamentului, aflat în curs de exercitare la data intrării în vigoare a prezentei legi, se stabileşte prin lege organică, cu cel puţin 60 de zile înaintea datei alegerilor”.

130 afisari

4 COMENTARII

  1. AK-24 , azi , 28 iulie 2020 , articol de Ioana Hurdea : ” CONTINUA RAZMERITA IN PSD , PESEDISTII TREMURA : „ PARTIDUL VA AJUNGE LA MAXIM 10 % ” . Fug oamenii din teritoriu , pleaca si organizatii locale PSD cu oameni si bagaje cu tot !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger