AcasăPoliticaOrban arată iar cu degetul către Cîțu. Liderul PNL: Nu vreau să...

Orban arată iar cu degetul către Cîțu. Liderul PNL: Nu vreau să vă spun cum stăm astăzi în sondaje, ca să nu vă demoralizez – VIDEO

Orban, noi săgeți la Cîțu. Liderul PNL: Nu vreau să vă spun cum stăm astăzi în sondaje, ca să nu vă demoralizez - VIDEO (sursa foto: Facebook/Ludovic Orban)

Actualul lider al PNL-ului, care aspiră la un nou mandat la șefia formațiunii politice, la Congresul din 25 septembrie, în cursa în care îl are drept contracandidat pe Florin Cîțu, a readus în atenție situația PNL-ului în sondaje.

S-a întâmplat în cadrul discursului pe care Ludovic Orban l-a rostit luni seară în cadrul Comitetului Director Județean al PNL Olt, reuniune la care a fost însoțit, între alții, de liberalii Violeta Alexandru și Virgil Guran.

Mai făcuse acest lucru și zilele trecute, când se aflase la Iași. De această dată, însă, parcă tonul a fost și mai serios. Nici de această dată nu au lipsit săgețile la adresa actualului premier Cîțu, contracandidatul lui Orban în lupta internă pentru fotoliul de președinte al PNL-ului.

Orban a făcut referire la dezvăluirile apărute în spațiul public despre actualul premier Cîțu și a criticat ceea ce consideră a fi fost insuficientele explicații pe marginea acestei situații. Dar și la criza apărută la nivelul coaliției, știut fiind faptul că după revocarea lui Stelian Ion din fruntea Ministerului Justiției și nemulțumirile apărute la nivelul USR PLUS, s-a ajuns ca toți miniștrii acestei formațiuni politice să aleagă să demisioneze din Executiv.

Credeţi dumneavoastră că eu nu mai am capacitatea de a conduce partidul la victorie? Eu nu cred! Şi dacă stăm şi ne uităm la situaţia actuală, putem trage nişte concluzii: căderea Partidului Naţional Liberal se datorează insatisfacţiei publice faţă de guvernare, se datorează dezvăluirilor despre Florin Cîţu, pe care el nu a reuşit să le explice într-un mod modest, cu smerenie, cerându-şi scuze, aşa cum se face într-o astfel de situaţie, când tu nu ai informat public.

Și, de asemenea, se datorează crizei politice artificiale care a fost creată fără acordul meu, fără consultarea forurilor statutare ale partidului, prin decizia unilaterală a premierului Cîţu. Deciziile, nu decizia”, a susținut Orban,luni seară, în fața liberalilor, în Olt.

Orban: Suntem aproape la fel de jos cum eram în 2017

Referindu-se strict la rezultatele PNL din sondaje, liderul principalei formațiuni din cadrul coaliției de guvernare a făcut o comparațue cu situația din 2017.

”Nu vreau să vă spun cum stăm astăzi în sondaje, ca să nu vă demoralizez. Dar exact cum a fost în 2017, în care noi a trebuit să începem un proces de recredibilizare pentru că foarte multă lume îşi pierduse încrederea în noi, situaţia e la fel. Suntem aproape la fel de jos cum eram în 2017 şi problema e că nu văd ce soluţie strategică poate să pună altcineva pe masă”, a mai susținut Ludovic Orban.

Totodată, liderul PNL a reluat o temă exprimată încă de zilele trecute, respectiv cele trei variante pe care le-ar avea liberalii, în actualul context. ”În situația în care ne găsim, avem trei variante: să refacem Coaliția, să facem blat cu PSD-ul (…), și varianta de a trece în opoziție”, a afirmat Orban.

206 afisari

7 COMENTARII

  1. Mandolină, ar fi bine sa stați ca-n 2017 cand la începutul anului aveați 21% iar la sfârșit spre 31 % ! Din păcate pentru voi, azi procentul începe cu 1 iar din primavara, dac-o sa mai rezistați pana atunci, același procent o sa fie doar dintr-o singura cifră ! Si lasă-l pe cîțu, bufonul lui iohanis cum bine strigau aia la Iași dupa el, artizanul este talanu iohan, total amețit si dezorientat de ce se întâmpla in jermania, unde-i moare mă-sa !

    • Mandolina e un instrument muzical care cere talent,nu e nicio rusine sa fi optimist,sa-ti placa muzica,nu banii publici!!DECAT UN CARAGHIOS,CARE FACE TARA PRAF CU IDIOTENIA SA ,MAI BINE UN OM MODEST,FARA IFOSE SI FARA PROPTELE DE LA SERVICII ,CACI NU A FURAT SI NICI NU A CERUT AJUTOR PENTRU A TERMINA STUDIILE!

  2. Un deputat (USR) imagina un accident : o masinà cu soferul beat care calcà un copil . Soferul ajunge prim . E posibil . Posibil , dar inadmisibil !

  3. Peneleu sub 15% foarte curând. Si cu Pârțu la conducerea lui ajungeți istorie uitată. Nici nu meritați altceva. Muții de acum din peneleu, vor amuți de tot când îsi vor vedea partidul-ruină votat cu mâinile lor alea două de proprii membri vechi.

  4. Pedeul lui boc si pmpul lui Petrov vor sa puna de o fuziune,de aceea nu-l vor pe Orban presedinte,caci boc ,tise ,bode si toate slugile lui petrov si udrea ,toate il au dusman pe Orban,pentru ca nu pune botul la pretentiile lor,adica functii babane de unde pot trage fara munca carute de bani publici!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger