AcasăPoliticaOrban, anunț despre creșterea alocațiilor: ÎN ETAPE. Ce spune premierul despre procentul...

Orban, anunț despre creșterea alocațiilor: ÎN ETAPE. Ce spune premierul despre procentul efectiv

Unul dintre subiectele atent urmărite de către românii care sunt părinți îl reprezintă cel al așteptatei dublări a alocațiilor, îndeosebi după decizia Curții Constituționale, în această privință.

Cel mai recent anunț pe acest subiect a venit din partea șefului Executivului chiar în prima zi a acestei săptămâni. Ludovic Orban a susținut că alocațiile vor fi mărite, dar s-a ferit să facă public procentul cu care acestea vor crește. Premierul a invocat faptul că va fi stabilit în funcție de prognoze. Și de resurse.

„În momentul în care vom lua o decizie, o vom face publică. La ora actuală suntem în evaluarea posibilităților efective de a susține o creștere a alocațiilor. Ce pot să vă spun sigur: vom crește alocațiile. Chiar ne-am gândit la un mecanism de creștere a alocațiilor care să permită o creștere în mai multe etape. (…) Procentul efectiv de creștere al alocațiilor și ritmul de creștere al alocațiilor depind de prognozele pe care le vom face”, a declarat Ludovic Orban, luni, la finalul unei ședințe desfășurate la sediul PNL.

Ce spunea premierul săptămâna trecută

Despre o evaluare ce urma să fie făcută la nivel de Guvern vorbise premierul și zilele trecute, joi mai exact, când a mers să viziteze șantierul de reabilitare a Cazinoului Constanța. Și a fost întrebat când anume se va afla cu cât cresc alocațiile, dar și pensiile. ”Cert este că ne dorim şi creşterea alocaţiilor, şi creşterea pensiilor, dar această creştere trebuie să se bazeze pe o realitate economică. Orice creştere trebuie să poată să fie plătită şi să se bazeze cu adevărat pe venituri reale, atât ale bugetului de stat, cât şi ale bugetului de pensii. Altfel, oricine promite creşterea pensiilor pe hârtie, de fapt, minte, fie dă drumul la inflaţie, fie poate duce România în incapacitate de plată sau poate aduce situaţia de a nu putea plăti pensiile”, susținea, la acel moment, prim-ministrul Orban.

Citiți și: CCR, undă verde dublării alocațiilor. De când ar putea primi copiii bani mai mulți

sursa foto: Facebook/Partidul Național Liberal