AcasăPoliticaOrban, anunț la începutul ședinței de Guvern. Vizează durata prelungirii stării de...

Orban, anunț la începutul ședinței de Guvern. Vizează durata prelungirii stării de alertă

Orban, așteptat în Parlament (sursa foto: gov.ro)

Hotărârea privind prelungirea stării de alertă se află pe masa Executivului, în ședința care e în plină desfășurare la această oră.

La începutul reuniunii Cabinetului pe care îl conduce, Ludovic Orban a precizat că în baza hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență a aprobat în unanimitate propunerea privind prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu 17 iunie.

Așadar, Guvernul urmează să dea undă verde hotărârii privind prelungirea stării de alertă cu alte 30 de zile. Rămâne de văzut ce va hotărî Parlamentul, dat fiind faptul că PSD-ul transmitea recent, prin vocea liderului interimar Ciolacu, faptul că ar fi de acord cu o prelungire, dar pe 15 zile, în timp ce liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat cât se poate de clar că formațiunea pe care o conduce nu va vota prelungirea stării de alertă.

Pe de altă parte, tot în ședința de marți, premierul a adus în discuție decizia autorităților de a permite din nou oficierea slujbelor în interiorul bisericilor, în prezența credincioșilor. DETALII AICI.

sursa foto: gov.ro