AcasăPoliticaBreaking News! Orban: Am luat decizia să demisionez

Breaking News! Orban: Am luat decizia să demisionez

Guvernul Orban a uitat de ajutoarele de încălzire

Ludovic Orban a anunțat că își dă demisia. „Plec cu conștiința împăcată”, a spus Orban. Decizia vine după o discuție avută cu președintele Klaus Iohannis, în care președintele i-a cerut să își asume eșecul de la alegerile parlamentare. Ludovic Orban nu va mai fi propunerea de premier pentru noul guvern.

„Am decis să îmi depun mandatul de premier, după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României. Plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinite. Am încercat să găsim răspunsurile potrivite la toate provocările”, a declarat Ludovic Orban.

Interimatul actualului cabinet va fi preluat, cel mai probabil, de vicepremierul Raluca Turcan.

„România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezintă voința cetățenilor și decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din forțele de centru dreapta ca vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România”, a mai spus Orban.

Demisia premierului înseamnă demisia întregului Guvern. După demisie, cabinetul funcționează interimar pentru următoarele 45 de zile. Pe perioada interimatului, Guvernul are puteri reduse și poate adopta doar acte administrative.

Următorul Guvern va fi învestit după constituirea noului Parlament (20 decembrie).

 

author avatar
Andrei Coman
265 afisari

7 COMENTARII

  1. Pai nu zicea talambul ca ciuma galbena a castigat? De ce isi da demisia sica mandolina, cel mai bun rapsod dintre premieri si cel mai bun premier dintre rapsozi? I-l baga merkeloaia pe gat pe „romanul” siegfrid? Vom ajunge nu colonie ( inca este un statut elegant) ci landul sclavilor supusi Germaniei. Sa le cada mana celor care au votat ciuma galbena fara sa vada mai departe de varful nasului! Aceasta pelagra pentru Romania, nu trebuia sa ia nici 5%.

  2. Sică,maică,du.te invîrtindu.te acolo unde intărcat dracu pruncii,că nu ai facut nimic in afară de faptul că ai indatorat țara asta la greu, fără nici un rezultat palpabil..te vor întreba cît de curând românii ce ai facut cu banii imprumutați că nu se prea văd niscaiva rezultate.ciuma galbenă este mult mai periculoasă ca ciuma roșie…ăia erau hoți dar ceva mai cu perdea,pe când în ciuma galbenă a tunat și i.a adunat, numaihoțiproști dar mai ales cu tupeu jegos.

  3. Sică,maică,du.te invîrtindu.te acolo unde intărcat dracu pruncii,că nu ai facut nimic in afară de faptul că ai indatorat țara asta la greu, fără nici un rezultat palpabil..te vor întreba cît de curând românii ce ai facut cu banii imprumutați că nu se prea văd niscaiva rezultate.„ciuma galbenă„ este mult mai periculoasă ca „ciuma roșie„…ăia erau hoți, dar furau ceva mai cu perdea,pe când în „ciuma galbenă„ a tunat și i.a adunat, numai hoți proști dar mai ales cu tupeu jegos.

  4. Gurile rele zic ca Iohanica i a promis ca l face sef la C.Dep.Pai, Iohanica are si Parlamentul lui ? De cand presedintele numeste sefii in Parlament?

  5. & Dacă finanțarea partidelor politice din bani publici influențează în mod direct și scorul electoral, apariția de alte partide parlamentare fiind ocazionată și de acte normative precum acela despre rezerva de aur de la BNR, ?

  6. TREBUIE URGENT SA DEMISIONEZE SAU SA FIE SUSPENDAT URGENT PLAVANUL IOHANIS CARE A INCALCAT FRECVENT LEGILE SI CONSTITUTIA ROMANIEI SI DE 6 ANI DE CAND ESTE PUS IN FUNCTIE A SABOTAT ROMANIA SI SI-A BATUT JOC CU AROGANTA DE ROMANI !!!!!!

  7. Ce face alcoolul si slugarnicia din om, o marioneta vopsita, asta e Tilisca al peneleului

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger