AcasăPoliticaOrban a vorbit din nou despre alegeri: ”La nivelul actual de cazuri...

Orban a vorbit din nou despre alegeri: ”La nivelul actual de cazuri zilnice…” – VIDEO

E cât se poate de clar că la Palatul Victoria se merge tot înainte cu pregătirile pentru alegerile locale. Cel puțin asta reiese din cele mai recente declarații ale premierului, pe această temă.

După ce zilele trecute le ceruse miniștrilor Sănătății și Internelor să pună cap la cap un set de reguli referitor la campania pentru alegerile locale, programate pentru 27 septembrie, Ludovic Orban a vorbit din nou, luni, despre acest subiect. Întrebat fiind dacă e de părere că se pot organiza alegerile în condițiile în care timp de două-trei săptămâni cifra cazurilor noi de coronavirus s-ar păstra în jurul a 1000, premierul a dat un răspuns într-o notă vizibil optimistă.

”Dacă ne uităm la evoluția în ultimele două săptămâni putem constata că am reușit să oprim creșterea, este un lucru extrem de important. Creșterea este extrem de mică a numărului de cazuri. Iar dacă luăm pe săptămâni vedem că există o limitare clară a răspândirii virusului. Sigur, că orice măsură ia Guvernul, oricâte amenzi dăm (…) avem nevoie de colaborarea oamenilor”, a răspuns în primă fază Ludovic Orban.

A dat de exemplu alte țări

Continuând să se refere la acest subiect, șeful Guvernului a adus în discuție faptul că și în alte state europene s-au desfășurat alegeri, în perioadă de pandemie, respectiv în țări precum Polonia sau Croația – și anume alegeri prezidențiale sau parlamentare. Revenind la România, Ludovic Orban a subliniat următoarele: ”Din punctul meu de vedere, la nivelul actual de cazuri zilnice (…) se pot organiza alegerile, iar o dată cu adoptarea regulilor de desfășurare a campaniei și de organizare a votului (…) nu există niciun fel de problemă în ceea ce privește desfășurarea alegerilor”.

Declarațiile premierului au fost făcute înainte de raportarea zilnică de la ora 13, drept urmare când se știau doar cifrele anunțate duminică de către reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică, respectiv faptul că în ultimele 24 de ore fuseseră înregistrate 1.145 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). DETALII AICI.

139 afisari

2 COMENTARII

  1. Sub indrumarea inteleapta a Raionului Tiraspol am reusit , la orele 16:42 si 18:52 , sa dau doua parturi rateu , pe vana , parturi ce lasa o duhoare pestilentiala scapata de sub COBTROL (?)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger