AcasăPoliticaOrban a spus lucrurilor pe nume! Ce se va întâmpla după alegerile...

Orban a spus lucrurilor pe nume! Ce se va întâmpla după alegerile din 6 decembrie! ”România nu-şi poate permite…” – VIDEO

Orban a spus lucrurilor pe nume! Ce se va întâmpla după alegerile din 6 decembrie! ”România nu-şi poate permite...” - VIDEO (foto: Facebook)

Ce urmează după alegerile parlamentare din 6 decembrie? Se va institui un lockdown în România? Sunt întrebări care le-au trecut prin gând multor români, dat fiind contextul generat de noul coronavirus la nivel național.

Referindu-se la acest subiect, Ludovic Orban a făcut trimitere la adversarii politici, care ar fi lansat o astfel de ipoteză privind o posibilă carantină totală. ”Adversarii noștri au lansat un zvon care, din păcate, văd că prinde, că după 6 decembrie va urma un lockdown. Vreau să spun că este o minciună gogonată. Am avut un moment dificil, pe parcursul a 7-8 chiar 10 zile, am avut un trend de creştere îngrijorător.

În faţa acestui trend care s-a văzut am suplimentat măsurile de restricţie. (…) Rezultatele acestor măsuri se simt. (…) Rezultatele se văd, deja s-a oprit trendul de creştere şi pot să vă spun că săptămâna asta există pentru prima oară un trend de scădere a numărului de infectări, care se manifestă… noi facem analiza în ziua acestei săptămâni comparată cu ziua echivalentă din săptămâna trecută, cu săptămâna anterioară. (…) Pot să vă spun că deja cumulat pe 7 zile avem un trend clar de scădere cu peste 5.000 de cazuri mai puţin decât săptămâna trecută”, a afirmat Ludovic Orban, duminică seară, la România TV.

Orban: Economia României nu-şi poate permite un astfel de lockdown

Șeful Guvernului a insistat că se văd efectele măsurilor dispuse în ultima vreme, cu accent pe localitățile unde s-a impus carantinarea. Mai mult, premierul a susținut că și în perioada stării de urgenţă, în România s-au putut desfăşura activități în fabrici sau pe șantiere.

”Economia României nu-şi poate permite un astfel de lockdown, noi trebuie să menţinem un echilibru. (…) Oamenii au nevoie de locuri de muncă, trebuie să fie activi, oamenii trebuie să-şi desfăşoare viaţa profesională în condiţii cât mai aproape de normalitate (…) Din punct de vedere economic România nu-şi poate permite un lockdown. Lockdown înseamnă încă o cădere economică, care poate pune în pericol trendul de creştere economică pe care îl avem cert”, a completat Ludovic Orban.

318 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger