AcasăPoliticaOrban a răbufnit la adresa lui Cîțu, înaintea Congresului: ”Nu îi e...

Orban a răbufnit la adresa lui Cîțu, înaintea Congresului: ”Nu îi e rușine un pic?” Ce l-a deranjat într-atât pe actualul lider PNL – VIDEO

Orban a răbufnit la adresa lui Cîțu, înaintea Congresului: ”Nu îi e rușine un pic?” Ce l-a deranjat într-atât pe actualul lider PNL - VIDEO

Cu doar câteva zeci de ore rămase, practic, până la Congresul PNL, programat să se desfășoare sâmbătă, la Romexpo, săgețile la nivel declarativ par să se ascută mai mult ca oricând. Ludovic Orban i-a bătut obrazul lui Florin Cîțu, dându-i replica în termeni tranșanți.

Ludovic Orban, actualul lider al formațiunii liberale, a răbufnit la adresa contracandidatului său la fotoliul de președinte al partidului, premierul Florin Cîțu, despre care a declarat că a avut ”o relație foarte bună”, ”până la momentul în care și-a depus candidatura, care, încă o dată vă spun, a fost o decizie pe care a luat-o pe care eu personal n-am înțeles-o”, din câte a declarat președintele Camerei, joi seară, la postul B1TV.

Orban: Am aflat de la colegi

Actualul număr 1 în cadrul PNL-ului a ținut să sublinieze că a aflat de la unii liberali că Florin Cîțu intră în cursa pentru șefia partidului, și nu de la premier. ”Oricum eu am aflat de la colegi de-ai mei, nu de la Florin Cîțu, că Florin Cîțu nu m-a sunat să îmi spună, `vezi că îmi anunț candidatura`.

Am aflat de la colegi pe care îi chema la poza de duminică dimineață, unii s-au dus, alții nu s-au dus, unii mi-au zis că nu se duc și s-au dus, alții mi-au zis că se duc și nu s-au dus. (…) Puteam să am contracandidat, dar nu premierul, pentru că în momentul în care se află în competiție doi oameni care dețin două din cele mai importante patru funcții în stat (…) era normal că se perturbă funcționarea majorității parlamentare”, a susținut Ludovic Orban.

Totodată, Orban a făcut referire la felul în care s-a derulat campania internă înaintea Congresului. ”Eu nu mi-am dorit o astfel de competiție, pentru că era evident că această competiție va diviza partidul, iar modul în care s-a derulat campania evident că a fost un mod pe care eu personal nu l-am agreat”, a susținut actualul președinte PNL.

Orban: E lipsit de simț politic să faci așa ceva

Cât îl privește, politicianul aflat momentan la cârma PNL susține că a căutat să aibă o conduită ”cât mai echilibrată” în campania electorală. Despre contracandidatul său, însă, a afirmat că ”a avut excese”.

Ludovic Orban a amintit, în primă fază de discursul lui Florin Cîțu, de acum ceva vreme, referitor la tranșarea Congresului PNL. ”Eu am dat replici atunci când a fost cazul să dau replici. V-am dat un exemplu, aduceți-vă aminte, premierul, sub moțiune de cenzură, vine și spune că a tranșat congresul, în speech-ul pe care îl are ca premier la moțiunea de cenzură depusă de PSD, în care Partidul Național Liberal și cel care era în spatele lui, președintele Partidului Național Liberal, îl apărau de moțiunea de cenzură a PSD. Așa ceva este, cum să spun, lipsit complet nu de tact, de bun simț, e lipsit de simț politic să faci așa ceva”, a declarat actualul președinte al formațiunii.

Orban, despre Cîțu: Nu îi e rușine un pic? Eu sunt de 31 de ani în Partidul Național Liberal

Liberalul nu l-a ”iertat” pe Cîțu nici când a venit vorba de o altă declarație a acestuia din urmă, de care s-a arătat vizibil deranjat.

Nu mai spun de alte și alte lucruri, că m-a pensionat, a spus că mi-am ales un mod urât de a ieși din politică, dar ce, m-a băgat el în politică, ca să spună când o să ies din politică? El decide cine intră și cine iese din politică? Nu îi e rușine un pic? Eu sunt de 31 de ani în Partidul Național Liberal, mi-am dedicat viața promovării ideilor liberale și servirii interesului Partidului Național Liberal și interesului României, și vine un om, totuși, care este proaspăt, care a trebuit să obțină derogare, am votat și eu derogarea, ca să vedeți că n-am fost împotriva candidatului, am votat și eu derogarea respectivă, dar nici nu i s-a uscat bine cerneala de pe adeziune, nici n-avea cinci ani de vechime și face el legea, hotărăște el când iese și cum iese din politică Ludovic Orban? Asta chiar a fost deranjant”, a susținut Orban.

334 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sica, daca Tatuca nu te vrea, carciuma te vrea
    Congresul PNL o mascarada, Cutu e deja votat de SRI, STS, SPP si altii, asistam la un circ grotesc cu penalii din PNL
    Da sa lasam ipochimenii sa-si joace rolul, romanii sunt luati de prosti

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger