Cauta

Orban a pus tunurile pe Cîțu chiar în ziua citirii moțiunii de cenzură: Este un pion care poate fi sacrificat oricând. Ține foarte tare la funcție

Orban a pus tunurile pe Cîțu chiar în ziua citirii moțiunii de cenzură: Este un pion care poate fi sacrificat oricând. Ține foarte tare la funcție (sursa foto: Facebook/Ludovic Orban)

Până să ajungă în sala, pentru a asista la citirea textului moțiunii de cenzură depuse de PSD, intitulată ”Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!”, Ludovic Orban, fostul lider al PNL-ului, a lansat săgeți acide la adresa succesorului său în fotoliul de președinte al formațiunii liberale.

”Florin Cîțu este un pion care poate fi sacrificat oricând. Refolosit în alte scopuri. Dacă își dă demisia nu va mai fi el premier interimar pe toată perioada investirii Guvernului, ceea ce mă îndoiesc. Că domnul Cîțu ține foarte tare la funcție”, a declarat Ludovic Orban, joi după-amiază.

Și nu au fost singurul atac îndreptat către actualul premier Cîțu. Referindu-se la avertismentul venit din partea acestuia din urmă, la adresa USR PLUS, pe tema votului la moțiunea de cenzură, fostul lider PNL a arătat cu degetul în direcția lui Cîțu. ”Există o altă variantă – demisia, ca să nu fie obligați USR-PLUS să voteze poate să-și dea demisia domnul Cîțu. Lucru pe care trebuia să-l facă încă din momentul în care USR-PLUS a decis să se retragă din coaliție și au spus clar că nu va mai vin în coaliție cât timp Cîțu e premier.

Dar asta înseamnă să fii om de stat și să pui interesul României înaintea interesului personal”, a mai declarat Orban.

Cîțu: Rămânem deschişi colaborării cu cei de la USR până în momentul în care vor vota o moţiune împotriva Guvernului

Reacția fostului lider PNL vine după ce în urmă cu doar câteva zile Florin Cîțu le pusese în vedere un lucru celor de la USR, pe tema moțiunii de cenzură. Sunt două astfel de demersuri depuse în Parlament – una a celor de la USR PLUS și AUR și cealaltă a PSD-ului.

”PNL este un partid responsabil, un partid care şi-a asumat guvernarea într-o perioadă dificilă şi nu dă înapoi. PNL rămâne ferm în spatele preşedintelui şi premierului. Îi aşteptăm pe partenerii de la USR să vină şi să discutăm şi să mergem cu această coaliţie mai departe. Dar vom trage o linie în momentul în care cei de la USR vor vota o moţiune de cenzură alături de PSD sau AUR. În acel moment, PNL nu va mai negocia cu cei de la USR. Rămânem deschişi colaborării cu cei de la USR până în momentul în care vor vota o moţiune împotriva Guvernului”, a transmis Cîțu, pe 28 septembrie, citat pe pagina de Facebook a PNL-ului.

Ultimele stiri

  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Exit mobile version