AcasăPoliticaOrban a identificat problema - Nu alegerile au crescut riscul de infectare,...

Orban a identificat problema – Nu alegerile au crescut riscul de infectare, ci petrecerile de după: ”Se şi vede”

Orban a identificat problema - Nu alegerile au crescut riscul de infectare, ci petrecerile de după: ”Se şi vede”

Cum, pe fondul depășirii pragului de 4.000 de infectări COVID depistate în decurs de 24 de ore, la nivel național, se vorbește tot mai intens despre apropierea alegerilor parlamentare, programate pe 6 decembrie, premierul le dă replica acelora care au ieșit în spațiul public susținând că organizarea localelor din 27 septembrie a generat o creștere a ratei de infectări cu noul coronavirus la nivel național.

Ludovic Orban dă de înțeles că nu procesul electoral în sine a dus la această creștere, ci petrecerile de după scrutinul în care s-au ales primarii și șefii de consilii județene.
Mai mult, șeful Guvernului și, totodată, al PNL-ului, s-a dat exemplu pe sine, când a venit vorba despre respectarea regulilor pe durata campaniei de dinaintea alegerilor de luna trecută.

”Eu am fost implicat în campania electorală, am interacţionat cu mii de oameni, poate zeci de mii de oameni şi nu m-am îmbolnăvit. Şi la fel au făcut marea majoritate a colegilor mei. De ce? Pentru că am respectat regulile, pentru că am purtat mască, evenimentele pe care le-am organizat le-am organizat în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului de Interne. De asemenea, organizarea zilei votului cred că s-a demonstrat, în afara câtorva cozi care au fost prezentate toată ziua, s-a văzut că a existat o organizare riguroasă, că oamenii au respectat regulile pe care le-am stabilit”, a declarat Orban joi seară, la Digi24.

Nu alegerile, cât chermezele de după

Premierul a adus în discuție chefurile de după încheierea procesului electoral, despre care Orban susține că nu au putut fi prevăzute și că se vede cât se poate de clar care au fost urmările. ”Ce, într-adevăr, n-am putut să prevedem, ăsta e adevărul, petrecerile de după. Şi am atras atenţia imediat asupra acestui subiect. (…) În 3.300 de localităţi primarii care au câştigat au petrecut. Unii au respectat regulile, alţii n-au respectat regulile.

Se şi vede că mulţi s-au îmbolnăvit. Nu vedeți că au început să se îmbolnăvească primari, preşedinţi de consilii judeţene, pentru că au fost nişte petreceri la care nu s-au respectat regulile. Dar procesul electoral, campania în sine, derularea zilei votului nu au crescut riscul de infectare, în mod clar”, a ales să sublinieze Ludovic Orban.

136 afisari

4 COMENTARII

  1. După mizeria asta si daca mor 10 mii de romani pe zi, el vrea alegeri, sa poată fura linistit

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger