AcasăPoliticaOrban a băgat în ședință ministrul Transporturilor și primarul ales Nicușor Dan

Orban a băgat în ședință ministrul Transporturilor și primarul ales Nicușor Dan

OrbanOrban a băgat în ședință ministrul Transporturilor și primarul ales Nicușor Dan / foto: realitatea.net

Marile proiecte ale Capitalei vor fi discutate de primarul ales Nicușor Dan, premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Întâlnirea dintre cei trei politicieni are loc la Ministerul Transporturilor. „Discuțiile vor viza proiectele de infrastructură și transport aferente Capitalei și zonei metropolitane București-Ilfov”, a transmis, joi, Ministerul Transporturilor.

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că intenționează să acceseze fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, pentru realizarea unor proiecte de care Bucureștiul are nevoie cum ar fi metroul de suprafață sau reabilitarea șinelor de tramvai.

Nicușor Dan, după ședință: „Este începutul unei frumoase prietenii”, dezvăluind totodată și ce a discutat cu premierul Orban și ministrul Lucian Bode.

„Bucureștiul este obligat să colaboreze cu Ministerul Transporturilor, pentru că multe din lucrurile pe care trebuie să le facem în ceea ce privește mobilitatea în București ține de colaborarea cu acest minister. Trebuie să luăm presiunea de trafic de pe București și ca să luăm presiunea pe trafic trebuie să avem o consolidare a transportului public, trebuie să avem marile parcări în intrarea în oraș, trebuie să avem Șoseaua de Centură și trebuie să avem Autostradă de Centură. Deci, am vorbit astăzi de investițiile pe care MT urmează să le facă”, a spus Nicușor Dan.

Nicușor Dan a fost la ELCEN

Nicușor Dan s-a întâlnit deja, deși nu a preluat încă mandatul de primar al Capitalei, cu administratorul special al ELCEN, Claudiu Creţu. După această întâlnire, Nicușor Dan a precizat că sistemul de termoficare din Bucureşti este într-o situaţie dificilă şi este important să existe soluţii pentru a rezolva problemele de sistem.

„M-am întâlnit azi cu Claudiu Crețu, administratorul special al ELCEN, unul dintre specialiștii sistemului de termoficare al Capitalei. Am vrut să văd concret cum s-a lucrat în ultimii ani de zile în domeniul termoficării și m-am convins din nou că sistemul de termoficare din București e într-o situație foarte dificilă. E important de aceea să punem împreună, cât mai repede, cele mai bune idei și soluții pentru rezolvarea problemelor de sistem, dar și a urgențelor privind apa caldă și căldura. E un proces greu și nu trebuie să pierdem timpul, ci să venim cu soluții”, a scris primarul ales al Capitalei, pe pagina lui de Facebook.

De asemenea, Nicușor Dan s-a întâlnit, pe 30 septembrie, cu premierul Ludovic Orban, și ministrl Finanțelor, Florin Cîțu.

Primarul ales al Capitalei nu exclude înscrierea în PNL până la finalul mandatului, însă deocamdată este decis să își concentreze „toate energiile” pe problemele Capitalei. Dan crede că momentul decisiv al alegerilor a fost acela când PNL a anunțat că-l susţine pentru Primăria Capitalei.

author avatar
Andreea Vlad
252 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger