AcasăPoliticaOrban a abordat un subiect sensibil: scăderea PNL în sondaje. A vorbit...

Orban a abordat un subiect sensibil: scăderea PNL în sondaje. A vorbit despre ”principalii responsabili”. Ce nume a rostit!

Orban a abordat un subiect sensibil: scăderea PNL în sondaje. A vorbit despre ”principalii responsabili”. Ce nume a rostit! (sursa foto: Facebook/Ludovic Orban)

Congresul PNL se apropie tot mai mult. La fel și momentul în care se va afla care dintre cei doi competitori în cursa pentru șefia principalei formațiuni de la guvernare triumfă în lupta pentru fotoliul de președinte al PNL-ului: Ludovic Orban, actualul lider al partidului, sau Florin Cîțu, actualul premier.

Aflat, duminică, la Iași, Ludovic Orban a abordat, la un moment dat, situația PNL-ului în sondajele de opinie. Și l-a săgetat pe actualul șef al Guvernului, făcând trimitere directă la dezvăluirile apărute în presă despre Cîțu, în contextul ”episodului din SUA”, cum a mai fost cunoscut în spațiul public, dar și la criza de la nivelul coaliției de guvernare.

“PNL a avut un scor constant în toate sondajele de opinie, inclusiv în luna iunie, de 26 -27%. Din momentul apariţiei dezvăluirilor despre Florin Cîţu, am început să scădem, iar acum am scăzut şi mai mult odată cu declanşarea crizei politice, în care noi suntem consideraţi principalul responsabil. Noi, zicând Klaus Iohannis, Florin Cîţu, PNL. Noi suntem consideraţi principalii responsabili pentru criza politică“, a fost auzit spunând Ludovic Orban, duminică, la Iași, în cadrul şedinţei Consiliului Director Judeţean al PNL-ului local.

Criticile oamenilor

Și nu a fost singurul aspect asupra căruia s-a oprit Orban în discursul său. A admis că oamenii au început să fie critici la adresa Partidului Național Liberal, exprimându-și nemulțumiri la adresa formațiunii politice.

“Oamenii care ne-au votat sau care ne-ar vota (…) sunt foarte critici faţă de noi. Ne reproşează clar că în loc să ne ocupăm de guvernare, să găsim soluţii pentru marile probleme cu care se confruntă românii, noi am declanşat o bătălie internă și acum am declanşat o criză politică“, a mai afirmat Ludovic Orban.

Mai mult, actualul lider PNL a ales să mai puncteze faptul că politicianul care va fi ales președintele PNL, la Congresul din 25 septembrie, ”va trebui să pună punct crizei, să refacă unitatea PNL, să refacă această coaliţie care a dat un guvern și un program de guvernare și care, de asemenea, să învestească un guvern care să pună piciorul pe accelerație și care să facă performanță“.

134 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger