AcasăPoliticaOprea, din nou la Bruxelles. Participa la intrunirea extraordinara a Consiliului JAI,...

Oprea, din nou la Bruxelles. Participa la intrunirea extraordinara a Consiliului JAI, pe tema migratiei

La aproape o saptamana de la precedenta reuniune, in cadrul careia s-au avut in vedere evolutiile crizei migrantilor, si la care Romania a fost reprezentata de ministrul de Interne Gabriel Oprea, marti are loc la Bruxelles o noua sedinta a Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI).

Este vorba despre o reuniune extraordinara, la care Oprea are acelasi mandat din partea sefului statului si al Guvernului, ca si la precedenta intrevedere la care a participat alaturi de ministrii de Interne din statele membre UE. Mai precis, vicepremierul este mandatat sa transmita liderilor europeni faptul ca, desi Romania e solidara in privinta situatiei refugiatilor, nu considera ca este potrivita ideea unor cote obligatorii in aceasta chesitune.

De altfel, dupa cum insusi seful statului a anuntat, statul roman s-a aratat dispus sa preia, prin relocare, un numar de 1785 de azilanti. Insa „in cazul in care se va supune la vot proiectul de Decizie a Consiliului de stabilire a unor masuri provizorii in domeniul protectiei internationale in beneficiul Italiei si Greciei (suplimentarea cu 120.000 a numarului de persoane relocate fata de 40.000 cate au fost adoptate in Consiliul JAI din 14 septembrie a.c.) Romania va vota negativ”, se precizeaza intr-un comunicat al MAI.

116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger