AcasăPoliticaOpinia lui Ciolos, in chestiunea aderarii la Schengen: "Nu cred ca se...

Opinia lui Ciolos, in chestiunea aderarii la Schengen: „Nu cred ca se pune problema sa ne milogim”

Premierul considera ca nu se poate pune probelema unei „milogeli” cand vine vorba de subiectul aderarii Romaniei la spatiul Schengen, ci doar de sustinerea unui punct de vedere.

Intrebat, in contextul vizitei sale in Olanda – tara care, se stie, s-a opus aderarii Romaniei la acest spatiu – in privinta temei Schengen, avand in vedere numarul tot mai mare de state care au impus controale la granita, pe fondul valului migrationist, Dacian Ciolos a subliniat – seara trecuta, in preambulul discutiei pe care urmeaza sa o aiba in cursul acestei zile pe aceasta tema, la Haga, cu oficialii olandezi- ca statul roman a facut eforturi pentru a duce la indeplinire normele care ar permite aderarea la acest spatiu. ca urmare, nici urma de vreo astfel de atitudine. „Am auzit discutii in Romania <de ce sa ne mai batem noi sau sa ne milogim pentru Schengen, atat timp cat altii, dimpotriva, sunt reactivi vizavi de acest lucru>. Spatiul Schengen este un element de integrare in UE (…). Romania a facut eforturile pentru a indeplini criteriile de aderare la Schengen si nu cred ca se pune problema sa ne milogim atunci cand ne sustinem punctul de vedere”, a sustinut seful de la Palatul Victoria, seara trecuta, prezent la ambasada Romaniei din Belgia.

Totodata, primul-ministru a readus in atentia opiniei publice faptul ca tara noastra a sugerat faptul ca vede oportuna aderarea ‘in trepte’ la acest spatiu, intr-o prima etapa cu spatiul aerian.

sursa foto: facebook/Dacian Ciolos

138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger