AcasăPoliticaOltean si Teodorescu afla azi ce decid colegii deputati. Cererile DNA de...

Oltean si Teodorescu afla azi ce decid colegii deputati. Cererile DNA de incuviintare a arestarii preventive, supuse la vot

Deputatul Ioan Oltean va afla in urmatoarele ore daca va ramane fara imunitate, odata ce solicitarea procurorilor in privinta incuviintarii arestarii sale preventive in dosarul „ANRP4” va fi suspusa la vot in cursul acestei zile.

O astfel de cerere a fost formulata de procurorii anticoruptie si in cazul unui alt deputat liberal, Catalin Teodorescu, aceasta urmand sa fie, de asemenea, supusa votului alesilor din aceasta Camera, in cadrul sedintei de plen ce va avea loc la pranz.

Va amintim ca ambele solicitari ale procurorilor au primit aviz favorabil in Comisia Juridica a Camerei, dar si ca inca de zilele trecute, atat PSD, cat si PNL au anuntat ca vor vota in favoarea cererilor procurorilor, in privinta ridicarii imunitatii celor doi parlamentari.

(foto: argesplus.ro)

In cazul de fata, Ioan Oltean este suspectat de DNA de „trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, in timp ce Catalin Teodorescu, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), de „abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, ambii intrand in vizorul Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul cunoscut in spatiul public drept „ANRP4”, in care se fac cercetari in privinta unor retrocedari.

author avatar
Cristina Stefan
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger