AcasăPoliticaOlaf Scholz, mesaj pentru Putin legat de Moldova. S-a întâmplat în urmă...

Olaf Scholz, mesaj pentru Putin legat de Moldova. S-a întâmplat în urmă cu puțin timp, la București

Guvernul Scholz, acuzat de ipocrizie, la nicel european. Scandal pe armele trimise Ucrainei

Cancelarul german Olaf Scholz se află, luni, într-o vizită oficială în România. El a fost deja primit la Palatul Cotroceni şi se va întâlni şi cu premierul Nicolae Ciucă la Palatul Victoria.

Cei doi au vorbit despre situaţia Republicii Moldova, ce se simte ameninţată de Rusia.

Vor să rupă dependenţa Chişinăului de Moscova

Olaf Scholz și Klaus Iohannis au transmis un mesaj de sprijin total pentru Republica Moldova și apărare în fața asaltului Rusiei.

Împreună ne simțim obligați să ajutăm la dezvoltarea Republicii Moldova. Cred că este mult mai mult decât un simbol, cred că este și expresia unui simbol al unui parteneriat puternic între Rep Moldova și Uniunea europeană.

Au fost făcute foarte multe și cred că și în viitor trebuie să făcut acest lucru. Trebuie să ajutăm Moldova să nu mai aibă o așa mare dependență față de Rusia, a spus Olaf Scholz.

Este evident și clar interesul nostru pentru a sprijini republica Moldova. Este nu doar un interes declarat, este un interes real. România sprijină de mult timp Moldova și vom continua să sprijinim Moldova.

Este vorba despre sprijin în domeniul energetic și în alte domenii, dar și pentru instituțiile democratice din Republica Moldova„, a declarat şi Iohannis.

Scholz vrea România în Schengen

Olaf Scholz a remarcat eforturile României și spune că l-a asigurat pe Klaus Iohannis de susținere pentru aderare la Schengen.

„Germania se află ferm de partea României. Aceasta înseamnă – şi o spun şi astăzi, aici, răspicat – înseamnă şi obiectivul ca România să obţină, în sfârşit, în acest an, statutul de membru deplin în spaţiul Schengen.

Ţara dumneavoastră a depus mari eforturi în acest sens, trebuie să onorăm acest lucru. L-am asigurat pe preşedintele Iohannis încă o dată de susţinerea mea în acest sens”, a declarat Olaf Scholz luni, la Palatul Cotroceni.

author avatar
Andrei Ștefan