AcasăPoliticaOferta lui Dacian Cioloş pentru reîntoarcerea la Guvernare

Oferta lui Dacian Cioloş pentru reîntoarcerea la Guvernare

Dacian CiolosOferta lui Dacian Cioloş pentru reîntoarcerea la Guvernare

Dacian Cioloș spune că USR PLUS se va întoarce la guvernare doar dacă va fi un alt premier la Palatul Victoria și va fi schițat un calendar ferm de reforme.

Acesta susține că nu a discutat cu nimeni din conducerea PNL după Congresul de la Romexpo, deoarece consideră declarațiile liberalilor „o încercare ridicolă de influențare” a alegerilor din USR PLUS.

„Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. Nu ne întoarcem la guvernare decât în condițiile deja expuse: alt premier și calendar clar de reforme. Consider declarațiile liberalilor o încercare ridicolă de influențare a alegerilor din USR PLUS”, a scris duminică seara pe Facebook Dacian Cioloș.

Premierul Florin Cîțu: „Ne gândim să refacem coaliția”

Deși premierul Florin Cîțu e dispus „să refacem coaliția”, Cioloș a spus nu mai vrea ca USR PLUS să fie „în umbra” PNL şi, „decât să fim un partid umbră al PNL-ului, care face cu noi ce vrea, atunci mai bine ne gândim şi la opoziţie”.

Dacă oferta de premier USR PLUS va prinde, atunci Cioloş spune că ar rămâne de „de împărţit”, şefia Senatului şi Camerei Deputaţilor, despre care dă de înţeles că le-ar ceda PNL-ului. „Este putere de împărţit, Parlamentul: Senatul şi Camera Deputaţilor sunt structuri cu putere, aşa încât poate să existe un echilibru de putere”, a precizat el.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu susține că a ținut ușile deschise pentru foștii parteneri – sau partenerii – de la USR PLUS, cât timp nu sunt alături de AUR și nu lucrează pe sub masă pentru voturile PSD pentru moțiune. „Atât timp cât există acea moțiune e complicat să avem un dialog”, a spus el pentru Digi24.

author avatar
Andreea Vlad
403 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger