AcasăPoliticaOdă către Cotroceni. Orban s-a întrecut în laude pentru Iohannis: ”Suntem mândri...

Odă către Cotroceni. Orban s-a întrecut în laude pentru Iohannis: ”Suntem mândri de președintele nostru”

Odă către Cotroceni. Orban s-a întrecut în laude pentru Iohannis: ”Suntem mândri de președintele nostru” (foto: Facebook/Ludovic Orban)

Un mesaj venit din direcția șefului Executivului și, totodată, al PNL-ului, ca reacție la atacurile  din direcția social-democraților, pe fondul recentelor declarații făcute la Cotroceni, s-a transformat într-o veritabilă odă pentru Klaus Iohannis.

”Suntem mândri de președintele nostru. Preşedintele este garantul unităţii şi stabilității naționale. Preşedintele Iohannis este cel care salvat imaginea României ȋn lume, ȋntr-o perioadă ȋn care alţii făceau tot posibilul de a ne duce la periferia lumii civilizate”, sună primele rânduri ale unei postări aflate pe pagina oficială de Facebook a premierului Ludovic Orban.

Laudele nu se opresc aici. ”Klaus Iohannis a reușit să obțină o finanțare europeană fără precedent, în valoare de 80 de miliarde de euro, bani care vor fi folosiţi pentru dezvoltarea României”, se mai notează în mesaj.

Cât să nu lase loc de vreun dubiu, Ludovic Orban să public asigurări că liberalii vor avea grijă ca numele președintelui să nu fie implicat în dispute la nivel de formațiuni politice. ”Vom continua să apărăm Instituția Preşedintelui și nu-l vom implica pe Klaus Iohannis în disputa partidelor politice. Atacurile şi limbajul suburban la adresa Instituţiei Preşedintelui fac rău României şi nu ajută campania niciunui partid politic. Klaus Iohannis a câştigat de două ori alegerile prezidenţiale şi este omul care beneficiază de cea mai mare ȋncredere ȋn rândul românilor”, mai scrie în mesajul prim-ministrului.

 Reacții din direcția PSD

După ce președintele arătase cu degetul din nou, marți seară, în cadrul unei conferințe de presă susținute de la Cotroceni, mai-marii formațiunii politice au reacționat tranșant. ”Iohannis, te cațeri pe cadavre fără rușine pentru a ține la putere guvernul MORȚII! Ești un politruc de cea mai joasă speță! Un jalnic mestecător de lozinci al PNL!”, a scris Marcel Ciolacu pe aceeași rețea de socializare.

Liderul PSD s-a dezlănțuit la adresa președintelui, scriind că: ”Realitatea e simplă:

❗ TU ești de 6 ani președintele României! 6 ani, Iohannis! Ai avut guvernele tale cu care ai făcut… nimic! Ce reforme ai făcut tu, Iohannis?! Unde e România educată, propagandistule?! În școlile închise??!

❗Dai vina fără rușine pe autoritățile locale ”pesediste”. Uita-te pe hartă, Iohannis! Zonele roșii, carantinate, sunt preponderent în județele conduse de baronii galbeni, Iohannis?! Câte zile au trebuit să treacă, Iohannis, ca să se carantineze Sibiul?! Acolo au murit și mor oameni pentru că autoritățile tremura de frica ”șefului” de la Cotroceni! Nu ți-e rușine?! Ce se întâmplă la Sibiu este expresia fidelă a propriului tău eșec, Iohannis!

❗Cine a pus Iohannis toți cioclii, coafezele și chelnerii cu școala vieții la conducerea spitalelor?! Cine a vrut, Iohannis, la începutul anului să privatizeze sănătatea?! Guvernul TĂU!!

❗Au murit oameni, Iohannis, în așteptarea unui pat la ATI în timp ce tu și guvernul tău de incompetenți mințiți în fiecare zi că măriți capacitatea! Fals! Tot autoritățile locale au făcut asta, nu VOI! Voi nu le-ați dat un LEU, în schimb îi arătați, cu nesimțire, cu degetul!

Iohannis, lasă alegerile! Le vei pierde! Ești de 6 ani președintele României și n-ai făcut nimic!”, a mai scris Ciolacu.

Paul Stănescu: ”Iohannis nu are niciun Dumnezeu!”

Și secretarul general al formațiunii social-democrate a ales să dea o replică acuzațiilor președintelui. ”Iohannis nu are niciun Dumnezeu! Dorința de a avea puterea absolută i-a luat până și ultima fărâmă de rațiune!

Niciodată nu am văzut din partea unui om de stat o asemenea revărsare de ură, de minciună și de frustrare cum am vazut acum din partea lui iohannis.

Astăzi, Iohannis s-a întors definitiv cu fața de la România, de la români și se îndreaptă fără urmă de îndoială spre dictatură.

Astăzi, Iohannis ne-a arătat cum se naște o dictatură  în forma ei cea mai groaznică, brutală: Iohannis vrea toată puterea deși nu știe ce să facă cu ea. De un an de zile, Guvernul SĂU a arătat deja românilor ce poate să facă: eșec pe linie în lupta împotriva pandemiei, economia în picaj, școli închise, producătorii români puși la colț.

De un an de zile nu vrea decât alegeri, deși acum România a doborât record după record la infectări. Mor oameni cu zile, lăsați fără tratamente esențiale, dar asta nu e treaba lui. Nu simte nimic din durerea sutelor de români care, zilnic, își pierd câte un bunic, un părinte sau un copil.

Un tiran plin de ură care își terorizează proprii cetățeni pentru ambițiile sale de moment!

Un președinte care arată atât de multă ură, care nu simte nimic pentru cetățenii săi, care este în stare să mintă fără rușine, este un președinte nedemn pentru România!”, sună mesajul lui Stănescu, distribuit pe pagina oficială de Facebook a PSD-ului.

Ce spunea Iohannis

Klaus Iohannis spunea că nu crede că Guvernul Orban trebuie să plece după tragedia de la Piatra Neamț. ”Dimpotrivă, Guvernul Orban și-a asumat guvernarea într-o perioadă când toți ceilalți au preferat să stea deoparte și să comenteze. Asta într-o pandemie nu face bine. Iar această tragedie de la Piatra Neamț ne arată încă o dată, ceea ce am spus demult, felul în care PSD a tratat sistemul de sănătate, a dus aproape la falimentul acestui sistem și după alegeri, cu o nouă majoritate, trebuie întregul sistem reformat, trebuie dusă coordonarea actului medical înapoi la ministerul Sănătății și lucrurile trebuie să fi modernizate, simplificate, îmbunătățite, investiții în spitale noi sunt necesare şi sunt deja planificate, investiții în aparatură, dar și în service și în mentenanță trebuie regândite total”, susținea președintele.

Totodată, Iohannis a susținut că ”Guvernul se luptă cu pandemia, iar PSD se luptă cu nu se știe ce, dar pune frână la toate măsurile guvernamentale. Și da, din păcate, încă PSD controlează o majoritate în Parlament, până în 6 decembrie.”

221 afisari

6 COMENTARII

  1. Aceste jeguri o sa-i scoata vinovati pe PSD de prosta guvernare si dupa doi ani,sa nu uitam ce au facut liberalii in 1907 cand a calcat peste 11000 de cadavre !

  2. Halal logica ! Vor avea grija ca numele presedintelui sa nu fie implicat in disputele partidelor politice……dar presedintele are voie sa critice non stop un partid politic, indiferent cum se numeste acesta ?! Cine a fost presedintele Romaniei timp de 6 ani si ce a facut acesta in mod concret pentru tara ?! A semanat vrajba si venin in societate. Somn usor romani !

  3. NU S-A POMENIT SI NICI NU SE VA MAI POMENI UN SPECIMEN MAI JOSNIC DECAT ORGAN…DE FAPT, EL SI PORCUL DE MUIANIS SUNT FACUTI UNUL PENTRU ALTUL….MIRA-S-AR LUMEA DE EI SI N-AR APUCA ZIUA DE CRACIUN…

  4. Partidul Comunist l-a facut lingau pe vopsitu, e mare talent la a da limbi la sef, da-I inainte Orbane, ca-ti place

  5. Fiecare cioara isi lauda plodu.
    Craaaa,,, cra cra croncane una ca a mieu i mai frumos.
    Craaaaa, zice alta dand cu aripa ‘n craci, a mieu e super de blond…

  6. … aratind cu ciocul spre micul cioroi ce se tolonea in timp ce sclipea in lumina soarelui…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger