AcasăPoliticaOccidentul superior provoacă furie. Europa și SUA își pierd sprijinul restului lumii!

Occidentul superior provoacă furie. Europa și SUA își pierd sprijinul restului lumii!

În urmă cu doar câteva luni, pe 7 aprilie, în majoritatea capitalelor europene și nord-americane s-a declanșat alarma. Motivul nu a fost o mișcare militară rusă în Ucraina, ci un vot în consiliul pentru drepturile omului al Națiunilor Unite.

În acea zi, cele 195 de state membre ale Consiliului au votat suspendarea Federației Ruse ca membru.O majoritate de 93 de voturi, față de 82, a fost în favoarea suspendării (deoarece 24 au fost împotrivă, iar 58 s-au abținut).

Dar 20 de țări au fost absente din punct de vedere strategic.Cu alte cuvinte, doar o minoritate de state ale lumii a susținut rezoluția Occidentului împotriva Rusiei, deși aceasta invadase Ucraina cu o lună și jumătate înainte.

Dacă ne uităm în detaliile votului, imaginea este și mai îngrijorătoare, notează EUObserver. Din cele 58 de țări africane, doar opt au votat cu Occidentul. Doar cinci din cele 45 de țări asiatice și doar două din cele 18 țări din Orientul Mijlociu și Africa de Nord au susținut suspendarea Rusiei.

Cu zece zile înainte de această reuniune a ONU, la Forumul de la Doha, care reunește lideri politici din întreaga lume,  invitații americani și europeni au subliniat faptul că Rusia a depășit liniile roșii ale dreptului internațional și că, prin urmare, ar trebui să fie sancționată.

Fostul ministru de externe al Pakistanului, Hina Rabbani Khar, a avut o perspectivă diferită:  a reamintit publicului că, în 2003, SUA și o coaliție de aliați au invadat Irakul în mod ilegal. Motivele invaziei păreau a fi minciuni. Cu toate acestea, lumii i s-a cerut să sprijine Statele Unite, nu să le sancționeze.

Deci, s-a întrebat Rabbani Khar, de ce ar trebui lumea să susțină mai întâi un război ilegal american și să sancționeze acum unul rusesc?Unii vor găsi corecte aceste comentarii, alții nu. Dar ideea este că se acumulează tot mai multe resentimente împotriva Occidentului.

Europa și Statele Unite sunt văzute ca fiind cele care impun reguli celorlalți, dar nu le respectă ele însele dacă este necesar. Europa insistă asupra democrației, a drepturilor omului și a statului de drept atunci când tratează cu țări terțe, dar, în același timp, este incapabilă să oprească declinul acestor principii în mai multe state membre ale UE.

Occidentul condamnă fiecare lovitură de stat oriunde în lume, dar rămâne în mare parte tăcut când fostul președinte Donald Trump a incitat de fapt una la 6 ianuarie 2021 la Washington.

Sentimentul de superioritate al Occidentului, combinat cu lecțiile nesfârșite pe care le dă altora, alimentează aceste resentimente. Corect sau nu, Europa și SUA își pierd sprijinul din partea restului lumii.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
978 afisari

14 COMENTARII

  1. Nu le place politica Occidentului ?
    Sa guste atunci alternativa ,politica ruseasca ,iraniana si cea chinezeasca
    Se vor lamuri,dar va fi prea tarziu .

    • Bou ai fost, vită ai ajuns, în m_ții m_tii de waxer iubitor de racheți neonaziști,

    • Bai rahat nazi Alternativa la putregaiul sodomizat nu este Russia Vezi Elvetia ,Noua Zeelanda ,Danemarca Ma pis pe voi totti …adeptii razboiului ,al hotiei si al haosului !Va urasc ,,flexibililor la cur „”!

      • Va orbit apusul satanic ,niciodată n,a fost mai agresiva și cinică america, ca în aceste vremuri ,dar judecata nu Dumnezeu nu va intarzia și acest balaur va fi zdrobit

    • Pai ție ți,a plăcut politica capitalista din Canada, Australia, în perioada covid ,unde au fost încălcat flagrant cele mai elementare drepturi, cu cea fost mai bine în acel occident decât un rusia, tu ju vezi ca occidentul sa transformat într,un dezmăț satanic ,unde drepturilor unuor bolnavi care își zic minorități primează, în locul majorități, sau și tu ești unu ce se insireteaza ci sireturi colorate

  2. Hai sanchi, Stefane! Tu esti ca Maria Antoaneta… „daca nu vor paine, sa manince prajituri”! Nu vedeti padurea de copaci!
    Nu o fi Rusia cel mai perfect si democratic tinut de pa planeta, dar Occidentul e putred si numai minciuna mai ascunde realitea mizeriei in care se scufunda Occidentul!
    Mai schimba placa ca macaie!

  3. Ieri a fost un raport la vizeta
    Si am deschis numai gura sa cer
    Si’ntr-o clipa maimutza zbarcita
    Ma si’mpuns cu bastonul de fier!

  4. Ciorile naziste don Occidentul ateu, decadent si kurkubeist stiu foarte bine ca majoritatea statelor nu sunt cu ei, cu nazistii din Bruxxelistan !! Tot ce le-a mai ramas e numai propaganda lor nazista-globalista de tip feudal, dar in curand va incepe noul joc de societate numit generic Winter is Coming, atunci sa vezi cum incepe distractia cea mare 🙂 Scapa numai cine poate, tu nazista-sefa retardata de Ursulla von der Spaghen 🙂 Sieg Heil, Sieg Heil, Stoltenberg ist eine kleine polizai 🙂

  5. Un prim semnal cel al ministrului de externe al Pachistanului care a semnalat minciunile care au stat la baza atacarii Irakului in 2003 !,cu ce drept SUA a atacat Irakul ?.
    Amestecul SUA in politica multor tari in numele unei democratii si libertati indoielnice ,a unei democratii fabricate din vorbe se pare caa trecut .
    Presiunea exercitata de Obama prin cele doua tratate TPP si TTIP prin care SUA isi voia extina influienta ,puterea in zona Pacificului si in Europa au fost sortite esecului ,dedesubtul acestor tratate era globalizarea era o lume deposedata de valori de traditii ,de credinta de propietati de resurse,fara granite ,o lume in care cel puternic isi lua orce de oriunde !.
    Asta se voia o superputere care sa domine lumea.
    Reactia la aceste planuri diabolice n-a intarziat vezi BRICS ,azi sunt candidati la BRICS :ARABIA SAUDITA ,IRANUL ,ARGENTINA ,VENEZUIELA ,tari care au simtit ce-i democratia americana si cu ce se mananca ,au simtit cei „libertatea” americana si o resping.
    70 de ani de amestec in treburile interne a altor tari ,70 de ani de razboaie provocate ,70 de ani de intrigi politice e destul ,70 de ani de jaf e prea mult !.

  6. Occidentul cu sclavii naivi degenerati cu barbati impotenti ,drogati ,pedofili si poponari si gunoaie de femei masculine hranite cu chimicale ,steroizi si droguri femei care nu mai sint fertile fara tratamente ,occidentul a ajuns hasnaua planetei si bineintele ca restul planetei este impotriva acestui gunoi criminal NATO si colhozul de poponari UE

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger