AcasăPoliticaOccidentul a fost, este și va fi fricos în fața Rusiei!

Occidentul a fost, este și va fi fricos în fața Rusiei!

UE nu negociază cu Putin – este subalternul care așteaptă decizii de la Washigton și Moscova

La Moscova, punctul de vedere potrivit căruia obiectivul Statelor Unite și al „Occidentului colectiv” condus de Washington este o soluție finală la „chestiunea rusă” devine din ce în ce mai răspândit.

Un astfel de obiectiv este văzut ca fiind înfrângerea Rusiei, nivelarea potențialului său militar, restructurarea statalității sale  și, eventual, lichidarea sa ca stat unic. Mainstream. Dar de nerealizat, Occidentul se îmbată cu apă chioară. Și este de vină pentru asta.

Rușii și americanii au împărțit în mod cinic Europa. URSS s-a ales cu partea leului. După prăbușirea Uniunii Sovietice,  fostele țări socialiste au fost integrate rapid în structurile euro-atlantice cu ajutorul activ al noilor elite locale și cu un sprijin public larg. Rusia însăși și-a declarat dorința de a se întoarce în „lumea civilizată”. Problema este că aspirațiile nu s-au potrivit cu realitatea.

În prezent, nu există o soluție politică pentru conflictul ruso-ucrainean. Durabilitatea oricărui acord de pace, chiar dacă se ajunge la el, este o mare întrebare. Occidentul se teme de o escaladare militară bruscă și de un război cu Rusia, care s-ar putea transforma rapid într-un schimb de lovituri nucleare.Nu  poate fi exclusă implicarea treptată a NATO în conflict. Perspectivele tulburărilor interne din Rusia sunt discutate pe larg în mass-media occidentală, pe motiv că sunt slăbiciuni. Câtă naivitate!

Cu toate acestea, Occidentul este pricipalul vinovat de  apropierea de Rusia. A acceptat toate condițiile Moscovei, a întins covorul roșu să calce lin companiile de gaz și petrol rusești. Și-a închipuit că Europa de Vest este, la nesfărșit, o afacere win-win cu Vladimir Putin. Germania și Franța să căiesc acum. Prea târziu.

Invazia rusă în Ucraina a fost o palmă năpraznică pe obrajii NATO, Uniunii Europene și Statelor Unite.Occidentul a fost, este și va fi fricos în fața Rusiei. America este fricoasă? Poate că da. Poate că nu- toate strategiile Washigtonului nu urmăresc decât interesele americane.Uniunii Europene îi este frică de Rusia? Da, cu siguranță. Uniunea Europeană se pleacă în fața Moscovei, cum s-a umilit în fața lui Putin? Categoric.

Părinții fondatori ai UE –  Robert Schuman, Jean Monnet, Konrad Adenauer –  și însuși “buldogul” Winston Churchill au de ce să se întoarcă în morminte. Moștenirea lor este acum batjocorită de fățarnicii aleși de la Bruxelles, o clică lașă, fără hard power. Niște funcționari care vor ocupa, după cum merită,  un capitol de subsol al istoriei. Laș a fost întregul Occident, de pomană țările din Europa de Est – zdrobite de cizma sovietică –  au încercat să-i deschidă ochii.

Dar unde este ațintită privirea acestui Occident? În niciun caz spre europeni, întregul continent este condus de corporațiile occidentale, mai presus de Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul Europei.

Dacă UE se consideră pe picior de agalitate cu Statele Unite, atunci se înșeală amarnic. Realitatea este că americanii nu dau doi bani pe Europa, la fel cum socotește și Marea Britanie. Europa  nu negociază cu Putin– este subalternul care așteaptă decizii de la Washigton și Moscova. Un continent fricos, ieșit schiop după al Doilea Război Mondial, nu vrea să aibă alt statut. O rușine!

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.082 afisari

51 COMENTARII

  1. obiectivul Statelor Unite și al „Occidentului colectiv”….este o soluție finală la „chestiunea rusă”

    -pare ca chinezii le-au bagat asta in cap…..

  2. nu e vb de frica e vb de incapacitatea de a intelege cultura si mentalitatea rusa. e si normal pentru angloamericani ar trebui sa sudieze istorie si asta nu e punctul lor forte

    • mentalitatea rusa: jeg, alcoolism cronic, violenta, jaf, lipsa de empatie si respect pentru orice – tot asta e si „cultura” rusa. Cei cativa oameni inteligenti care s-au desprins din aceasta mizerie nu conteaza in marea de kakat generata permanent de imperiul maroniu si reprezentantii lui, inclusiv cozile de topor preaslavitoare de muskali de pe aici

  3. ZIARE.COM UN SITE DE FASCISTI SI CRIMINALI CE FAC LISTE CA PE TIMPUL NAZISTILOR PENTRU EXTERMINAREA EVREILOR . ZIARE COM ESTE UN SITE DE JEGURI ANALFABETI SI SLUGI MOOISTE

    PE ZIARE.COM S-A INSTAURAT FASCISMUL .
    LISTE CU CITITORII CE TREBUIESC EXTERMINATI

    TroIIlistmaker_001 NAZISTUL
    Lista cu profilurile agentilor de propaganda pro-rusi – actualizare iulie 2023:
    ( cu scuzele de rigoare pentru postarile repetitive)

    -ahmedinejad
    -alfabeta
    -balosu
    -BaronulRed
    -Cancan
    -caraman_lucian1
    -catalinbz
    -Charb
    -cipriotu etc etc etc

    Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Iritat de contraofensiva ucraineană, Medvedev amenință cu un ”incendiu nuclear global”: ”Pur şi simplu nu ar exista altă opţiune” https://ziare.com/razboi-rusia-ucraina/medvedev-amenintari-arma-nucleara-contraofensiva-ucraina-1818055?utm_source=Ziare.com&utm_medium=copy-paste

  4. ASTIA SUNT NEBUNI….CELE 5TARI MEMBRE PERMANENTE IN CONSILIUL DE SECURITATE ONU SUNT TARI CONSIDERATE „SUPERPUTERI NUCLEARE” SI LITIGIILE SE NEGOCIAZA POLITIC//DACA IN 1963 S-A GASIT O SOLUTIE DE CE NU SE POATE ACUM??? ADICA 60DE ANI MAI TARZIU OAMENII AU DEVENIT MAI PRIMITIVI?? SE TOT EXPULZEAZA DIPLOMATI…IN LOC SA FIE FOLOSITI LA NEGOCIERI>>>INCREDIBIL>>>AI DEZVOLTAT TEHNOLOGII SPECIALE SI GANDESTI PRECUM OMUL PRIMITIV

  5. „Cu toate acestea, Occidentul este pricipalul vinovat de apropierea de Rusia. A acceptat toate condițiile Moscovei, a întins covorul roșu să calce lin companiile de gaz și petrol rusești. Și-a închipuit că Europa de Vest este, la nesfărșit, o afacere win-win cu Vladimir Putin. Germania și Franța să căiesc acum. Prea târziu”. Total greșit, Germania și Franța au profitat de pe urma Rusiei primind resurse ieftine la prețuri privilegiate ( cam ca Germania lui Hitler după pactul Ribentrop-Molotov până i-au atacat) apoi forțati de „aliati” au renunțat la ele autodistrugându-se . Probabil se vor trezi, nu e departe momentul, însă va fi foarte greu să mai refacă credibilitatea lor față de Rusia indiferent cine e la putere acolo. O să fie un mare hop al UE să supraviețuiască acestui val absurd de autodistrugere din ultimii ani.

  6. Da in principiu a fost o impartire cinica a lui Stalin care a furat tacit inaintand tot si Polonia si Romania si Ungaria si Cehia si juma de Germanie. Apoi s-a trezit Sua ca nu mai pot deschide inca un razboi de eliberare a Europei si au sarit din lac in puț.
    Nu e frica ci o atitudine defensiva specifica organizatiei Otan. E ca in aikido ai impresia ca luptatorul e fricos ca nu ataca deloc, dar atacul de la sfarsit e suprem si definitiv asta pentru ca energia e folosita benefic…
    Sa va zic ceva si romanii au cucerit si americanii dar au lăsat ceva in istorie e slavu a lasat doar betii crime si viol. Asta e civilizatia lor.

  7. Palma?
    Singura palma ce a primit-o in direct e bietu Emanuel care a pierdut controlul in Africa in Niger prin rebeliunea din atacul hibrid a macelarilor Wagner asupra Franta.
    Emanuel care a fost singurul diplomat care si-a inteles menirea pana la capăt in ce priveste urmaritul international Putin.

  8. Bun venit colinia africa in Rusia!
    Primul vagon de grau e gratis deoarece e furat de la ucraini restul le platiti dublu si cu mult sange ca asa e in tenis 🎾 …
    Succesuri! 🥖

  9. Adevarul e ca in ziua in care Marea Adunare Nationala a votat Legea Nationalizarii Principalelor Mijloace de Productie in 1948 prin care Poporul ROMAN devenea stapin la el acasa, Premierul Sovietic Iosif V.STALIN a redus cu 50% despagubirea de razboi pe care ROMANIA o datora URSS conform TRATATULUI de PACE dela PARIS din 1947. Ce OM bun!
    Faraindoiala ca STALIN a avut dreptate cind a afirmat ca Lumea s-a impartit in doua dupa 1945: Imperialistii Anglo-Americani care s-au constituit intr-o tabara a amenintarii cu forta si cu folosirea fortei, a agresiunii si razboiului pe de o parte si Uniunea Sovietica si aliatii sai care s-au constituit intr-o tabara dedicata Pacii si Infratirii intre Popoare pe de alta.
    Astazi, sub inteleapta conducere a lui Vladimir V. PUTIN si sub inspiratia vizionarului Alexander Dughin, RUSIA MARE isi sterge lacrimile si paseste increzatoare INAINTE!

  10. Se pisa Rusia pe putregaiul ,pedofil ,drogat ,fatalau tranvestiti si transgenders de occident Toata planeta este impotriva occidentului vine tavalugul peste acest Diavol drogat si pedofil care a distrus planeta

    • Da vine curista Africa Centrala Kim Jong Nebum si Putina de o violeaza pe X alias Barbu Gh eolbanu ca la Berlin cand mosii care sta pe langa Putin i zice la parada;
      -Ce frumos era la Berlin odata tavareş… 🙄

  11. Ar trebui sa facem muzeul holocaustului rus sa vedeti cati au omorat rusii sute de milioane.
    Foametea ucraineană (1932-1933), cunoscută și ca Holodomor (în limba ucraineană: Голодомор), a fost una dintre cele mai grave catastrofe naționale ale ucrainenilor din istoria modernă, cu un număr de morți estimat la 10 milioane de victime. În timp ce foametea din Ucraina a fost parte a unei foamete care a afectat și alte regiuni ale Uniunii Sovietice, prin Holodomor se înțeleg strict evenimentele care au afectat teritoriile locuite de etnicii ucraineni e problema.
    Sa facem un muzeu.

  12. Daca a fost foamete inseamna ca rusii sunt de vina Siktir rezisto proasta !Fa un muzeu cu cati romani a omorat Penelepra incepand cu cei 11000 de tarani ,cu 300 de muncitori la Grivita si 100 la Lupeni in 1929 !Memorialul durerii este al durerii provocate de voi ciocoimea lacoma Ati ucis oameni prin spitale ,partid extremist ce sunteti Extremistilor ,ati dus tara in incapacitate de plata bai putori naziste si extremiste Fa un muzeu al crimelor PNL!

  13. Ei si dumneata …cum sa faca ei muzeu Ei sunt buuuni ,ciiinstiti ,cooorecti ,pacat ca nu-i ia domnu dracu la el !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger