AcasăPoliticaOccident parșiv. Ne-a transformat în colonie, dar pupă papucii lui Putin

Occident parșiv. Ne-a transformat în colonie, dar pupă papucii lui Putin

Vestul și Estul Europei sunt două lumi care nu se vor amesteca prea curând, chiar dacă se tot vorbește despre „unitate” la Bruxelles. Explicația e simplă: disprețul occidental istoric față de „sărăntocii estici”, buni doar pentru muncă de colonie,  altoit  cu o slugărnicie profitoare în fața  Rusiei.

Slugărnicia nu vine  de ieri, a fost bătută în cuie de decenii. Prima o are Germania cancelarilor Schroder și Merkel, ambii lingătorii papucilor lui Putin, via Gazprom, Rosneft sau Lukoil. Nici  ezitantul Olaf Scholz nu vrea să se pună rău cu Kremlinul.

A doua slugărnicie o are Franța lui Emmanuel Macron. „Micul Napoleon”, băiat fin, cu discursuri aplaudate la Washington, toacă vorbe  cu Vladimir Vladimirovici și se roagă ca Rusia să nu fie „umilită”. Nu are ce să negocieze – și nu are cu ce – deși invazia rusă în Ucraina este o bombă cu ceas și poate detona în întreaga Uniune Europeană.

În plus, Brexitul a  demonstrat că unitatea Europei e o glumă proastă . Dacă Marea Britanie, o putere militară nucleară, alături de Franța(singura rămasă în regiune) nu divorța de UE, altele erau socotelile rusnacilor.

Vesticii au  dat din coadă în fața Rusiei, crezând tâmp că acest imperiu agresiv și de neschimbat se va transforma într-un partener democratic? Poate pentru naivi.

Occidentul lacom a știut cu siguranță că Maica Rusie îi va lua gâtul, dar a preferat petrolul și gazele ei, cu toate că putea să se aprovizioneze din alte părți –și europene. Se putea cu siguranță, mai scump ce-i drept, dar UE nu  mai stătea cu mâna întinsă la Putin de dragul profiturilor uriașe ale corporațiilor alimentate de consumismul miliardarilor din Moscova.

Țările din Estul Europei s-au dovedit mai oneste și mai curajoase decât impotentul Vest în contextul războiului din Ucraina. Chiar dacă nu sunt primite la masa mare de la Bruxelles, chiar dacă nu au forța Occidentului.

Consideră Rusia,  pe drept cuvânt, drept dușmanul lor principal, după decenii de tragedii petrecute sub cizma comunismului sovietic. Este o mare diferență față de slugarnicii unui aducător de moarte numit Vladimir Putin.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
741 afisari

6 COMENTARII

  1. Jacota,te anuntam ca cererea de angajare in functia de consilier al lui Zelensky a fost aprobata.Comisia a luat act de faptul ca opiniile voastre seamana pana la identificare.Succesuri in munca.

  2. In marele gulag din mUE, fiecare e pe cont propriu, numai idiotii inutili si cobaii vaxixnati mai cred in povestile cu democratia and shit !! Bai, s-a cam terminat cu distractia democratica din martie 2020, totul este o jungla imensa, de cum ai iesit din casa deja poti sa ti-o iei in barba, daca nu esti atent !! Asa ca aia e, scapa numai cine poate, iar dupa WW3, care va fin clar nuclear, o sa ne batem, aia care mai raman in viata, cu batele si pietrele in WW4 !! Multa Sanatate, bai pamapasilor de cobai vaxxxinati in cap, si nu uitati sa fiti responsabili si din toamna, si sa faceti de data asta pe maimutele nebune, nu de alta, dar stiinta nazista v-o cere !! Ha ha ha 🙂

  3. Ați mai uitat niște lingatori de bocanci, pe voi. Fituica National, lingatoare a bucancului și pl lui Putin.

    Dacă va place asa mult în Rusia va rog sa mergeți acolo.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger