AcasăPoliticaOana Pellea, roasă de întrebările Oanei Pellea

Oana Pellea, roasă de întrebările Oanei Pellea

”Catedrala Neamului nu poate găzdui vaccinarea ? Întreb. Atât! Întotdeauna în timp de pandemie, de război, în stare de necesitate…marile catedrale ale lumii…și-au pus la dispoziție spațiile pentru a adăposti oameni, pentru a deveni spitale, etc… Catedrala Neamului este ridicată din banii oamenilor și ar trebui să fie înspre folosul lor. De ce este nevoie? De vaccin, personal medical și de organizare. Atât.” Domle, frumos le zice.

Cred că nu se pot face vaccinări la Catedrala Mântuirii Neamului pentru că, văzând virgula înainte de „etc”, sfinții ar fugi de pe pereți. Apoi, la Catedrală încă se fac lucrări și nu e loc de vizitat nici pentru doctori, asistente, pacienți programați sau trecuți cu pile în față, darmite pentru cei care se dau pe centurile de socializare, ca să-l citez pe Răzvan Ioan Boanchiș. Ce să zic? Război nu avem, stare de necesitate nici măcar, iar cu pandemia nu e limpede. Unii spun că ar fi ceva, dar nu e sigur, alții spun că e o impresie semănată de Iohannis după ce s-a consultat cu specialiștii lui, de care lumea nu prea a auzit.

Doamna Pellea, despre care nu pot să spun dacă joacă un rol pe scenă când își pune asemenea întrebări sau și-a adus aminte de grupurile #rezist pe care le susținea, ar trebui să vadă efectul chiuiturilor de odinioară. Vrem spitale, nu catedrale! Și atunci, de ce să deschidem ușile catedralelor? Centre de vaccinare se pot face și în foaierul teatrelor. Vrei Hamlet, bagi și un vaccin. Vrei Take, Ianke și Cadâr? Bagi și rapelul. Se mai pot organiza și la supermarketuri. La un somon afumat ai dreptul și la un însoțitor autorizat care să-ți ridice mâneca tricoului. La un kilogram de ceapă din Polonia ai dreptul doar să te uiți cum se dezinfectează brațul. Apoi, doamnă Pellea, văd că vă răspundeți singură la întrebare, nu mai era nevoie să vă băgați în seamă cu Catedrala și Doamne-Doamne. Ce ne lipsește? Tocmai vaccinul. Și programarea. Dacă reușiți să născociți una pe bază de sfinți mucenici, cuvioși, ierarhi, mărturisitori și apostoli, probabil că altfel se rezolvă lucrurile. Problema însă rămâne și nu e de colea. Marea turmă de necredincioși #rezist va voi să se vaccineze sub ochii sfinților? Dacă li se impune să rostească Tatăl Nostru și, în loc să privească spre bolta bisericii, îl vor căuta din priviri pe nemuritorul Șora? Sau ați postat așa, din plictiseală, ca să nu vă uite lumea?

author avatar
Valentin Boeru