AcasăPoliticaOamenii lui Bădulescu, presiuni pe directorii din Primăria Sectorului 3 să atribuie...

Oamenii lui Bădulescu, presiuni pe directorii din Primăria Sectorului 3 să atribuie contracte fix înaintea alegerilor!

Mai sunt câteva zile până când îi vom alege pe cei ce ne vor conduce localitățile în următorii patru ani. Dacă unii conducători așteaptă cu nerăbdare alegerile de duminică, alții privesc neputincioși cum li se termină oportunitățile și caută să recupereze pe ultima sută de metri „timpul pierdut”.

Un astfel de caz întâlnim și la Sectorul 3, acolo unde, din cauza unei anomalii legislative, pentru aproape o lună de zile, rolul de primar l-a căpătat viceprimarul Elena Petrescu, o apropiată a lui Aurelian Bădulescu  (foto 1). Și pentru că și-a văzut visul cu ochii, acela de a fi primar, chiar și pentru doar 3 săptămâni, Elena Petrescu, susținută în acest demers de proaspătul ei șef, Aurelian Bădulescu, pare intenționa să-și umple buzunarele pe ultima sută de metri. Cel puțin asta ne relatează mai multe persoane din primăria Sectorului 3.

Amenințați cu demiterea

În ultimele săptămânii, mai mulți directori au fost contactați de mâna dreaptă a viceprimarului, Romeo Popescu (foto 2), care le-a impus acestora să demareze de urgență mai multe proceduri de achiziții directe, fără licitație. Singura explicație oferită a fost „pentru că așa a zis doamna primar”. Doamna primar fiind, evident, Elena Petrescu, primar interimar pentru 3 săptămâni. Presiunile au continuat, iar recent acestea s-au întețit, angajații primăriei răbufnind. 

Dar de ce voia asta doamna primar, așa cum le-a transmis domnul Popescu oamenilor din primărie? Poate pentru că, în timpul în care avea putere deplină, avea ocazia să împartă contracte în stânga și în dreapta propriilor firme, pe care le controlează prin interpuși, sau firmelor prietene. De aceea nu voia să organizeze licitații și încearca să atribuie contracte directe pentru cât mai multe lucruri, spun sursele noastre. 

Situație e cu atât mai ciudată cu cât, ne povestesc oamenii din primărie, doamna viceprimar nu a avut nicio inițiativă timp de 4 ani, iar acum, brusc, în cele 3 săptămâni vrea să rezolve și problema școlilor, și problema spațiilor verzi, și a poliției locale, și reabilitărilor, tot ce se poate.

Pentru că majoritatea celor ce au fost contactați au refuzat să demareze proceduri de achiziții, considerându-le neoportune, Romeo Popescu i-a amenințat chiar cu demiterea.

A deținut ilegal funcția de primar interimar

Elena Petrescu a profitat de faptul că primarulului Robert Negoiță s-a înscris într-un alt partid, iar prefectul a luat decizia de a-i înceta mandatul. Este ciudat pentru că, cazul Elenei Petrescu este identic cu cel al lui Negoiță, aceasta candidând acum pentru un post de consilier local din partea PSD,  deși a fost aleasă ca reprezentant ALDE în urmă cu 4 ani. De ce prefectul PNL nu a luat aceeași decizie, în același timp, și în cazul Elenei Petrescu nu știm, cert este că mandatul său de primar interimar a fost ilegal. Situația de față face obiectul unei plângeri penale pe care primarul Robert Negoiță a făcut-o în cursul zilei de astăzi, acesta reclamând faptul că prefectul PNL a ținut-i ilegal în funcție, pentru aproape o lună de zile, pe consiliera lui Bădulescu, tratând diferit două situații identice. 

author avatar
Andrei Coman
1.010 afisari

1 COMENTARIU

  1. Asta nu este sefa ALDE sector3? Ce treaba are cu Badulescu?

    Exista suspiciuni rezonabile ca dna se ocupa de anumite interese ale unor prieteni dar nu se poate face nimic petru ca presa u doreste sa se ocupe de anumite spete

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger