AcasăPoliticaO nouă zi de negocieri în alianța PNL-USR-UDMR. Schimbări de ultimă oră...

O nouă zi de negocieri în alianța PNL-USR-UDMR. Schimbări de ultimă oră anunțate de Ludovic Orban

O nouă zi de negocieri. Când se stabilește lista miniștrilor. Orban, anunț de ultimă oră

Până să ajungă să stea din nou la masa negocierilor cu liderii USR PLUS și UDMR, președintele PNL-ului, Ludovic Orban, a anunțat, duminică, pe ce cade, cu prioritate, accentul în perioada imediat următoare.

”Sper să finalizăm în timp util, astfel încât să putem prezenta lista guvernului și programul de guvernare imediat după desemnare. Acum prioritară e constituirea Camerelor, astfel încât să poată demara consultările de la Cotroceni, declanșate de președintele României”, a declarat Ludovic Orban, din mașina care l-a adus la noua rundă de discuții de la nivelul coaliției de centru-dreapta.

Totodată, liderul PNL a precizat că numele miniștrilor vor fi stabilite ”după finalizarea negocierilor”.

Orban: Vom munci până vom avea gata programul de guvernare

”Cred că dacă există bunăvoință, prevederile regulamentare permit, dar să vedem cum se va așeza Parlamentul.

În ceea ce ne privește, ne vom face temele, vom munci până vom avea gata programul de guvernare, lista Guvernului, (…) protocolul de coaliție și celelalte elemente de negociere”, a mai menționat Orban, întrebat fiind dacă ar fi posibil ca săptămâna ce vine să aibă loc audierile în Parlament și noul Guvern să depună jurământul.

Cum s-au împărțit portofoliile

Încă de vineri seară, la finele unei runde de negocieri la care au fost prezenți mai-marii PNL, USR PLUS și UDMR, la Vila Lac, s-a aflat că Florin Cîţu a fost nominalizat pentru funcţia de premier și că s-a ajuns la varianta unui Guvern cu 18 ministere (9 dintre ele revenind PNL, 6 USR PLUS și 3 UDMR) și doi vicepremieri.

Printre portofoliile ce revin PNL-ului se numără Apărarea, Finanțele, Internele, dar și Educația. De asemenea, s-a stabilit că UDMR va gestiona Ministerul Dezvoltării, al Mediului și pe cel al Tineretului și Sportului.

317 afisari

3 COMENTARII

  1. & „Banana magică” a guvernării „procurată” de „Abu” de la „comerciantul de banane”, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger