AcasăPoliticaO nouă promisiune din partea primarului Nicușor Dan: ”În anul acesta o...

O nouă promisiune din partea primarului Nicușor Dan: ”În anul acesta o să vedeți…” – VIDEO

(foto: Facebook/Nicușor Dan/Facebook)

Până să se rezolve cu tratamentele împotriva țânțarilor și a căpușelor, și să se taie buruienile din parcurile Capitalei, subiecte de interes pentru mulți dintre locuitorii orașului, primarul Bucureștilor a vorbit, joi, 3 iunie, despre biciclete și strategia de parcare.

Nu de alta, dar de Ziua Mondială a Bicicletei, atât președintele Klaus Iohannis, cât și ministrul Mediului, Tanczos Barna, și primarul Bucureștilor au ales să participe la un eveniment organizat în Parcul Regele Mihai I, Parcul Herăstrău, cum e cunoscut de către locuitorii Capitalei, la un eveniment organizat de Green Revolution.

Până să ajungă să ia parte la dezbaterea la care a venit cu bicicleta, Nicușor Dan a stat de vorbă cu presa. Ocazie cu care s-au aflat noi deziderate exprimate din direcția primarului Capitalei. ”Eliberăm orașul de mașinile parcate și asta vine prin strategia de parcare. Deci mai întâi strategia de parcare și după aceea piste de biciclete. Până la sfârșitul mandatului. (…) Mai sunt 3 (ani-n.n)”, a declarat edilul Capitalei, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor.

Răspuns cu ”va urma”

Până să aibă doritorii alternativa de a merge la muncă, de exemplu, cu vehiculul pe două roți, mai prietenos cu natura decât un autoturism, e nevoie să se găsească soluții pentru a nu mai fi mașini parcate pe prima bandă, dă de înțeles primarul.

”Chiar dacă am vrea în momentul de față să facem niște piste de biciclete, nu am avea unde, pentru că sunt mașini parcate peste tot pe prima bandă și atunci primul lucru este să găsim, prin strategia de parcare, soluții alternative pentru a muta mașinile de pe prima bandă, astfel încât să avem spațiu considerabil. E inutil să ai o pistă de biciclete care nu e conectată cu altele și care să nu-ți permită să te duci de acasă la serviciu cu mașina”, a declarat Nicușor Dan.

Când anume se va întâmpla acest lucru? Nu se știe exact. Promisiunea e că până la finele lui 2021. ”În anul acesta o să vedeți câteva zeci de mii de mașini mai puține pe prima bandă. O să aflați. Până la sfârșitul anului (…) așteptați momentul anunțului”, a promis Nicușor Dan.

Săgeți către predecesoarea Firea

Totodată, actualul edil al Capitalei n-a ratat ocazia să trimită o săgeată în direcția precedentei administrații, celei conduse de către social-democrata Gabriela Firea, când a fost vorba despre voucherele pentru biciclete.

Întrebat dacă intenționează să reia acest program, Nicușor Dan a răspuns categoric: ”Nu, a fost un program inutil, a fost o fanfaronadă. Atât timp cât n-ai piste de biciclete, ce rost are să dai vouchere unor oameni care să-și cumpere biciclete?”.


180 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger