AcasăPoliticaO nouă promisiune de la Guvern. Ciolacu anunță sprijin pentru crescătorii de...

O nouă promisiune de la Guvern. Ciolacu anunță sprijin pentru crescătorii de animale. Despre ce sumă e vorba – VIDEO

Premierul Marcel Ciolacu a făcut mai multe anunțuri, la începutul ședinței de Guvern de joi, 25 ianuarie.

Unul dintre acestea vizează o schemă de sprijin pentru crescătorii de animale.

„Adoptăm azi (joi-n.red) noi acte normative în sprijinul fermierilor, stabilite împreună cu aceștia. După sprijinul de 100 de euro pe hectar pentru fermierii din sectorul vegetal, afectați grav de războiul din Ucraina, venim cu o schemă similară pentru crescătorii de animale. Acordăm 100 de euro per animal pentru crescătorii de vite de carne și bivolițe, plus sume proporționale și crescătorilor de porci și păsări.

Sunt bani necesari pentru a compensa creșterea preţurilor la furaje, combustibili, utilități și forță de muncă. În total, alocăm 72 de milioane de euro crescătorilor de animale”, a anunțat Ciolacu, în debutul ședinței de Guvern din 25 ianuarie.

Citiți și: Guvernul aplică tactica ”să le mai dăm 100 de lei”. Nimic despre cerealele din Ucraina

Președintele LAPAR: ”Fermierii nu vor pleca din stradă, că nu au la ce să se mai întoarcă!”

Se analizează actualizarea subvenției pentru motorina folosită în agricultură

Premierul a mai precizat că Guvernul va analiza în şedinţa de joi şi actualizarea subvenţiei pentru motorina folosită în agricultură în acest an.

„Vom analiza azi și actualizarea subvenției pentru motorina folosită în agricultură în 2024. În acest an vom ajunge la valoarea maximă posibilă, adică 2 lei pe litru. Asta înseamnă că fermierii vor primi în total ca subvenție 25% din costul cu motorina folosită în lucrările agricole”, a mai precizat premierul.

 

author avatar
Andrei Coman
153 afisari

2 COMENTARII

  1. Guvernu ciolacu seamana cu guvernu ciorbea CDR din anii 1996-2000! CIND AU DEZINDUSTRIALIZAT Romania, si ne-au bagat slugi la FMI! Au ras industria si economia tarii cum nicaieri in lume nu sa mai intamplat asa cv! In istorie!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger