AcasăPoliticaO nouă moțiune de cenzură. PSD pregătește un nou atac

O nouă moțiune de cenzură. PSD pregătește un nou atac

Fără trădare sau fără Ponta, moțiunea de cenzură nu trece

PSD a trecut la amenințări. Social-democrații avertizează Guvernul Orban că vor depune o nouă moțiune de cenzură, dacă acesta din urmă nu va mări pensiile și nu va dubla alocațiile elevilor. Anunțul a fost făcut duminică, 31 mai, de Lucian Romoșcanu, purtătorul de cuvânt al PSD.

Guvernul, acuzat de lipsă de eficiență

Lucian Romașcanu a participat la o conferință de presă, acolo unde a declarat ca partidul său nu va sta pe gânduri și va depune o nouă moțiune de cenzură împotriva guvernului PNL. Declarațiile purtătorului de cuvânt al PSD vin la două zile după ce în mediul online a început să circule o fotografie în care apare Ludovic Orban cu mai mulți miniștri, într-un biroul al Guvernului, cu țigara în mână și băutura pe masă.

Romașcanu chiar a făcut referire la poza cu pricina și la sancțiunea pe care a primit-o premierul României și miniștri cabinetului, după ce au încălcat legea pentru că nu purtau mască și au fumat într-un spațiu închis de la locul de muncă.

Totodată, purtătorul de cuvânt a acuzat Guvernul de lipsă de eficiență, iar asta pe motiv că nu și-a respectat promisiunea în ceea privesc măștile de protecție fabricate de Romarm, care, spune PSD, nu a vândut până acum nici măcar o mască, cu toate că în urmă cu o lună se anunța că a început producția acestora.

”Romarm a produs o singură mască, aceia pe care a purtat-o în direct la tv premierul Orban. A fost cea mai scumpă mască din lume fiindcă în Roarm s-a investit 1 milion de euro și nu s-a livrat nimic”, a acuzat Romașcanu.

Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor?

Un alt motiv pentru care PSD-iștii spun că vor depune o nouă moțiune de cenzură este majorarea pensiilor, după ce Florin Cîțu a declarat la Realitatea Plus că pensiile ar putea fi majorate cu doar 10% și nu cu 40%, așa cum era prevăzut initial.

„Este un scenariu pe care l-am luat în calcul, am calculat impactul și riscurile aferente, alături de un alt scenariu îl voi prezenta guvernului și vom lua o decizie.

Este profund nedrept pentru toți românii care sunt afectați astăzi de această criză să vorbim doar de pensii izolat de ceea ce se întâmplă în restul economiei. Trecem printr-o criză de proporții foarte mari, nu s-a mai întâmplat așa ceva. PSD duce discuția spre cheltuielile cu pensiile, dar avem alte și alte cheltuieli în buget.

Sunt alte cheltuieli care sunt puse în pericol de aplicarea legii așa cum este astăzi. Vorbim de cheltuieli de investitii. Niciodată nu vom face o evaluare a cheltuielilor cu pensiile rupt de celelalte cheltuieli”, a explicat Cîțu, sugerând astfel că majorarea pensiilor cu 40% este imposibilă”, a declarat joi, la Realitatea Plus, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

 

 

author avatar
Elena Ionescu
221 afisari

3 COMENTARII

  1. Concluzia..peeseedeeu se pregatește sa-i pupe tălpile și curul lui Johannis,în realitate ei fiind(psdu) niște chicken,găini,cacăcioși,căcănari,lași.Cînd o ieșii Johannis la TV și o zice: peeeseeedeeeuu! O să auzi de le pesedeu numai chiț chiț chiț..ciolancu dixit;Johannis este și președintili mieu.

  2. o să fie o târguială scurtă, iar procentul majorării va fi de 20%, sunt în joc alegerile…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger