AcasăPolitica”O nouă încercare de manipulare”. Ce îi propune Tăriceanu lui Iohannis, în...

”O nouă încercare de manipulare”. Ce îi propune Tăriceanu lui Iohannis, în așteptarea vaccinului antiCOVID

”O nouă încercare de manipulare”. Ce îi propune Tăriceanu lui Iohannis, în așteptarea vaccinului antiCOVID (foto: Facebook)

Reacționând pe marginea declarațiilor pe care le-a făcut în ultima vreme Klaus Iohannis, cu referire la vaccinul împotriva COVID-19, politicianul care a ocupat, la un moment dat, a doua funcție în stat îi propune liderului de la Cotroceni amânarea scrutinului programat pentru data de 6 decembrie.

”Dl Iohannis vorbește cu insistență despre vaccinul antiCOVID-19. Eu personal cred că în aceste momente este doar o propagandă ieftină și o nouă încercare de manipulare a populației!”, susține, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu, pe pagina sa de Facebook.

Fostul președinte al Senatului explică și de ce anume consideră că ar fi de luat în calcul o amânare a alegerilor, în acest context. ”De aceea îi zic așa: dle Iohannis, dacă acest vaccin nu este doar o iluzie pe care o vindeți românilor și chiar știți și credeți în apariția lui rapidă, haideți să amânăm alegerile parlamentare până după apariția acestui vaccin! Vaccinăm populația, facem o campanie reală și menținem o democrație funcțională și nu una de fațadă!

Așa parcă ne-ați convinge pe toți că acest vaccin nu este doar un slogan electoral, așa cum pare el acum!”, mai notează Tăriceanu.

Politicianul își încheie mesajul într-o notă ironică: ”P.S.: Era să uit: sper ca primul care se vaccinează, în direct la TV la oră de mare audiență cum vă place, să fiți dvs, dle Președinte!”.

Ce spunea, recent, Iohannis

În contextul în care marți a avut loc, la Cotroceni, o nouă ședință de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei, cu participarea premierului și a ministrului Tătaru, a secretarului de stat Raed Arafat și a mai multor specialiști, Klaus Iohannis a declarat că s-a pus accent pe pregătirea campaniei naționale de vaccinare antiCOVID-19. ”Până când nu vom avea un vaccin eficient, nu există o altă soluție decât impunerea unor noi măsuri restrictive severe pentru a plafona curba infectărilor. Aceasta este singura strategie funcțională și este adoptată de toate țările în care se înregistrează o explozie de cazuri noi de îmbolnăvire”, spunea președintele, marți seară.

Totodată, președintele a vorbit despre strategia de vaccinare antiCOVID și despre faptul că în primă fază va fi vaccinat personalul medical. ”Veștile privind apariția cât mai rapidă a unui vaccin sunt destul de bune în acest moment, dar trebuie să rămânem în continuare realiști și să înțelegem că mai sunt încă de parcurs câteva etape până la vaccinarea propriu-zisă.

Din fericire, grație mecanismului european din care face parte, România va beneficia în mod echitabil de aceste vaccinuri. Avem deja o strategie de vaccinare antiCOVID și sunt stabilite obiectivele și activitățile pentru implementarea acestora.

Am discutat astăzi (marți-n.n) și despre posibilitățile de stocare și distribuție pentru diferite tipuri de vaccinuri și am stabilit instituțiile responsabile în acest sens. Precizez din nou că de vaccin va beneficia inițial personalul, tot personalul din domeniul sănătății și persoanele cu cel mai mare risc de a face forme severe de boală.”, a mai punctat Klaus Iohannis.

author avatar
Cristina Stefan
138 afisari

1 COMENTARIU

  1. Domnu o punga de semninte si rabdare, poate vine vaccinu
    Un vaccin contra PNL pe cand ?
    Ca prostia si incompetenta lor nemarginita costa Romania mult

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger